Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KOSMAJAC U PANICI:

Narko-bos rasprodaje imovinu!

Autor: Blic | 13.09.2014 - 11:14:00h | Komentara: 1

Imovinu u Beogradu, vrednu više od četiri miliona evra, najveći srpski diler droge stavio je na prodaju kako bi izbegao da mu je država zapleni.

Dragoslav Kosmajac

Dragoslav Kosmajac | Foto: Emil Čonkić

Kako “Blic” saznaje, Dragoslav Kosmajac (61), koga je srpski premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg dilera droge, prodaje nekretnine na Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu. Prodaju imovine vodi Kosmajčev sin Lazar, koji se nedavno sa majkom Aleksandrom.
vratio u Srbiju iz Crne Gore gde su proveli leto. Stariji Kosmajac ostao je u Risnu, gde ima luksuznu vilu.

- Kosmajac je dao nalog sinu Lazaru da proda imovinu na Bulevaru kralja Aleksandra. Posao se radi preko jedne beogradske agencije za nekretnine - kaže sagovornik “Blica”, i dodaje da radna grupa MUP-a već treći mesec ispituje kriminalne, ali i poslovne aktivnosti Kosmajca.

Naš izvor navodi i da su se već pojavili zainteresovani kupci - nekoliko stranih državljana.
- Agencija, po Lazarevom nalogu, ceo posao obavlja u strogoj tajnosti i ponuda je dostavljena samo probranim kupcima - dodaje izvor “Blica”.
On navodi i da je Kosmajac u strahu da će država, koja je formirala radnu grupu, protiv njega pokrenuti krivični postupak, a zatim i finansijsku istragu u kojoj bi mu oduzeli celokupno bogatstvo. - Zato je i krenuo u hitnu prodaju imovine - podvlači naš sagovornik.

Kosmajac na Bulevaru ima nekoliko placeva, kao i lokal na broju 408 (izdat firmi za prodaju PVC stolarije) i hotel pod brojem 515 u Malom Mokrom Lugu. Hotel je površine 3.000 kvadrata, njegova gradnja započeta je 1999. ali dosad nije završena. Meštani ovog dela Zvezdare kažu da je Kosmajac ovaj plac sa starom kućom kupio od kuma, započeo gradnju i nije je završio. U dvorištu hotela je carinsko skladište za prodaju polovnih automobila.

Kosmajčeva vila u koju  su upali pripadnici PTJ-a

Kosmajčeva vila  | Foto: Mitar Mitrović

Radna grupa MUP-a dosad je, procenjujući imovinu Kosmajca, utvrdila da je vlasnik ili suvlasnik 31 stana, šest poslovnih objekata i 43 građevinska placa. Ova imovina je procenjena na oko deset miliona evra.
Najimpresivniji je njegov zamak u Žabljačkoj ulici 17 na Zvezdari, u kome je i živeo sa porodicom do 21. juna kada ga je premijer Vučić označio kao najvećeg dilera. Istog dana Kosmajac je otišao iz Srbije u Crnu Goru, gde je u Kotoru bio pozvan na informativni razgovor nakon što su slovačke vlasti saopštile da je njegov pasoš iz Slovačke proglašen nevažećim. Uprkos najavama da će crnogorske vlasti Kosmajcu otkazati boravak, to se još nije dogodilo i on je i dalje u Strpu kod Risna.
Bez bojazni za kupce

Kupcima, koji kupe imovinu Dragoslava Kosmajca, ne može biti oduzeta nepokretnost u slučaju da protiv njega bude pokrenuta finansijska istraga. Kosmajcu bi, u tom slučaju, država mogla da oduzme novac dobijen od prodaje imovine.
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 13.09.2014 22:42h

    Oprem!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP