Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RODITELJI NIKOLE JOVANOVIĆA

„Našeg sina su ubili!”

Autor: Enis Sadiku | 03.03.2013 - 07:15:00h | Komentara: 7

„Tražimo istinu o smrti našeg sina jedinca Nikole, kakva god da je. Na osnovu prikupljenih dokaza, sa sigurnošću tvrdimo da naš sin nije izvršio samoubistvo, kako tvrdi policija”, kažu za „Alo!” Slađana i Vojislav Jovanović, roditelji Nikole (19) iz Niša, čije je telo sa ustrelnom ranom pronađeno 10. oktobra 2011, oko 7.30, na klupi za rezervne igrače na igralištu OFK u niškom naselju Pantelej.

Pored njega je nađena lovačka puška: Nikola Jovanović

Pored njega je nađena lovačka puška: Nikola Jovanović

Jovanovići sumnjaju da je njihov sin ubijen, a da su dokazi o samoubistvu montirani. U prilog te tvrdnje navode izveštaje veštaka kojeg su oni angažovali i izveštaja balističara o pronađenim tragovima.


Roditelji mladića Vojislav i Slađana

Roditelji mladića Vojislav i Slađana | Foto: A. Dimitrijević

- Kada je pronađeno Nikolino telo, načinjena je policijska službena beleška u vezi s prijavom samoubistva, bez obrazloženja. Potom su nam u policiji rekli da se Nikola ubio jer se posvađao sa devojkom, da je bio pijan i pod uticajem narkotika. Međutim, našom privatnom istragom utvrđeno je da su se kobne večeri sa mesta gde je Nikolino telo pronađeno čula tri pucnja, a o tome je i svedočio jedan pripadnik Žandarmerije. Pored tela su pronađene dve ispaljene patrone, a nedaleko od Nikole bio je kratež (skraćena lovačka puška), u čijim cevima je bila jedna ispaljena i neispaljena patrona. Na tom mestu pronađeno je i više konzervi piva, a njihovom obradom utvrđeno je da ih je koristilo više osoba. Takođe, uzorkom parafinske rukavice utvrđeno je da je Nikola na levoj šaci imao nekoliko barutnih čestica, a on je bio dešnjak. Autopsijom je utvrđeno da Nikola nije bio pijan i da nije bio pod uticajem narkotika. Tog dana, Nikola je bio sa nama kod kuće i mi smo krečili. Nije pokazivao da ima probleme, a uveče se spremio, namirisao i izašao. Nikad se nije vratio - priča mladićev otac.


Sumnaju da je jedan od projektila podmetnut: Ostaci patrona

Sumnaju da je jedan od projektila podmetnut: Ostaci patrona

On kaže da policija nije htela da uzme kao dokaz brojne SMS-ove „čudne sadržine“ koje je Nikolina devojka uoči tragedije presnimila sa njegovog telefona.


Rađena tri veštačenja: Dokazni materijal

Rađena tri veštačenja: Dokazni materijal

- U policiji su nam čak tvrdili da se u telefonu našeg sina nalazilo oko 70 poruka iste sadržine, u kojima je najavljivao samoubistvo. Međutim, kada smo zatražili da vidimo te poruke, rečeno nam je da su sve izbrisane! Vrhunac je veštačenje tog čepa (metka) koji je pronađen u Nikolinom telu jer postoje tri različite verzije o njegovom prečniku. U nalazu Zavoda za sudsku medicinu u Nišu navedeno je da je u telu našeg sina pronađen čep iz ispaljene patrone prečnika 12 i dužine 22 milimetra. Međutim, nalazom veštaka kojeg smo mi angažovali utvrđeno je da je smrtonosni hitac ispaljen iz lovačkog naoružanja, kalibra 32, koji je i odgovarao pronađenom čepu. Zbog toga je urađeno još jedno veštačenje, a na osnovu novog nalaza balističara utvrđeno je da je u telu našeg sina pronađeno plastično strano telo prečnika 17,2 i dužine 16,4 milimetra. Zbog svih tih činjenica, smatramo da je u istražnom postupku napravljen veliki broj propusta i materijalnih grešaka koji su njen tok skrenule u pogrešnom pravcu. Takođe, sami smo prikupili još mnogo dokaza koji upućuju na nešto drugo i zbog toga želimo da se sazna istina - kažu na kraju roditelji pokojnog Nikole.

Policija imala osumnjičenog?

Istražni sudija Višeg suda u Nišu je 24. oktobra 2010. godine izdao naredbu da se uzme parafinska rukavica od osumnjičenog Darka Đ., kao i tragovi barutnih čestica sa garderobe. Međutim, kada sam pitao da li je to i učinjeno i za šta je taj Darko osumnjičen, odgovorili su mi da je u pitanju greška. Umesto tog osumnjičenog, policija je saslušala drugove i prijatelje našeg sina. Među njima je saslušana i osoba koja je tog dana Nikoli slala SMS-ove da joj pomogne i da će nekome ugurati cev u usta. Policija nikada nije utvrdila zašto je ta osoba tražila pomoć našeg sina i kome je htela da ugura cev u usta“, kaže Vojislav Jovanović.

Poslednji komentari
  • Ljubisa Vreme: 03.03.2013 09:58h

    Iteresantno je da je toliko protivurecnosti u izvestajima strucnjaka, Ili ti strucnjaci nisu strucni ili je to stvarno neka nezakonita rabota onih koji su placeni da nas STITE. Ovde treba da pokrene postupak neka NEZAVISNA i POSTENA osoba-komisija iz Beograda da sve proceslja i strogo kazni one koji su napravili tolike i takve propuste u radu. Svako je placen da radi svoj posao a ako ne radi treba da bude adekavatno kaznjen. Ovo je za gospodina Vucica da tzv nedodirljive u drzavnoj sluzbi pomeri sa pozicija na kojima su godinama i zbog toga su poceli da nevaljano rade.

  • marko Vreme: 03.03.2013 12:31h

    Vise truda i edukovanje Strucnjaka.

  • Na ispitu Vreme: 03.03.2013 13:37h

    Evo ispita za istazne, sudske i sve ostale nadlezne organe. Polzite bar jednom da bismo imali poverenja u vas. Ovako vas dzabe placamo.

  • Dragan Kragujevac Vreme: 03.03.2013 15:27h

    Da čovek ne poveruje ,pa autor teksta navodi u podnaslovu da je telo mladića pronađeno 10 oktobra 2011 a pri kraju istog da je sud u Nišu 24 oktobra 2010 izdao nalog da se osumnjičenom Darku Đ uzme parafinska rukavica itd. Pa vi niste sposobni da tačno prezentujete datume događanja a očekujete od drugih tačnost.

  • Civijas Vreme: 03.03.2013 16:38h

    Sve je to kao sto znate potkupljivo samo razlicitim nivoima baratju neki se prodaju za dopunu tel ko jeftine fufice a neki bogami vole roze novcanice sa numeracijom 500 sve u svemu drzava koja je izuzetno nesigurna i gde niko nikom ne odgovara nizasat setite se samo koliko je lekara dokazano odgovorno za smrtni ishod pacijenata i nikom nista koliko drzavnih sluzbenika ministara itd otd uhvaceno u koruptivnim i malverzativnim radnjama i ? pa nikom nista naravno a narod se zatvara sece mu se struja oduzima imovina sto ne plati komunalije. Srbija vise ne postoji samo par ljudi ciji smo mi ozakonjeni robovi koji ne hodaju u lancima vec su pretvoreni u poslusne zombije

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP