Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SPECIJALNI SUD

Nastavlja se suđenje Miškoviću!

Autor: Tanjug | 26.02.2014 - 10:26:00h | Komentara: 0

Suđenje vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku “Nibens grupe” Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća nastavlja se u sutra u Specijalnom sudu u Beogradu. Suđenje će biti održano u Palati pravde u Savskoj ulici.

Miroslav  Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Miloš Perić

Miroslav Mišković je krajem decembra završio izlaganje svoje odbrane. Sutra će, Đurašković koji je u januaru iznoseći svoju odbranu optužio je čelnike Demokratske stranke za propast putarskih preduzeća, tvrdeći da su ga ucenjivali, vršili pritisak i na kraju uhapsili, nastaviti da odgovara na pitanja tužilaštva, suda kao i Miškovića.
Đuraškoviću je pre desetak dana ukinut kućni pritvor u kom je proveo više meseci, nakon što je pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu.

Nakon Đuraškovića, odbranu će početi da izlaže takođe optužni sin vlasnika Delte Marko Mišković.
Mišković stariji je položio jemstvo od 12 miliona evra u kešu u zamenu za pritvor, a njegov sin Marko je založio nekretnine vredne 3.2 miliona evra za odbranu sa slobode.

Proces su do sada iz sudnice pratili domaći kao i strani posmatrači kojima je obezbeđen prevod o trošku vlasnika “Delta holdinga”, po odobrenju suda, a njihovo prisustvo očekuje se i u nastavku procesa.

Napredak, napred, Jovana, stoj:  Marko Mišković

Marko Mišković | Foto: Emil Čonkić

Optužnica tereti Mikovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvrilatvu i poreska utaja. Za oba dela zakonom je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica obuhvata i Rista Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihailovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića koji se terete za pomaganje u izvršenju krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica. Živojin Petrović i Jadranka Bardić optuženi su za krivično delo poreska utaja.

Svi optuženi su u istrazi kao i na početku suđenja u izjašnjavanju o krivici negirali da su izvršili krivična dela za koja se terete.

Milo Đuraškovića (48)

Milo Đurašković

Vlasnik “Delta holdinga” pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Ista ova mera predviđena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kućni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrenosti 3,3 miliona evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP