Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BIVŠA PREDSEDNICA SUDA KOJA JE OSUDILA UBICE ĐINĐIĆA NA METI „FANTOMA“

Nati Mesarović ukrali pare iz sefa!

Autor: M. Dudvarski | 24.07.2015 - 18:27:00h | Komentara: 6

Nata Mesarović, koja je osudila atentatore na premijera Zorana Đinđića, početkom ove nedelje doživela je šok u ekspozituri jedne banke u prestonici kada je otvorila svoj sef i shvatila da joj nedostaje oko hiljadu evra!

Iz banke otišla  pravo u policiju:  Nata Mesarović

Iz banke otišla pravo u policiju: Nata Mesarović | Foto: Zoran Raš

Mesarovićeva je mirno ušla u banku u kojoj čuva ušteđevinu, a nakon saznanja da joj nedostaju pare iz sefa, odmah je alarmirala menadžment te banke. Ona im je saopštila da joj je neko ukrao novac, ali jedini odgovor koji je dobila bio je da je verovatno pogrešno prebrojala devize kada ih je polagala u sef.

U banci kažu  da sef niko  nije otvarao

U banci kažu da sef niko nije otvarao | Foto: privatna arhiva

 

„Nije dostojna za advokata”


Advokatska komora Beograda nedavno je odbila molbu Nate Mesarović za upis u imenik advokata. Predsednik te komore Slobodan Šoškić je naveo da je odluku doneo Upravni odbor AKB-a jer smatra da Mesarovićeva nije dostojna obavljanja posla advokature.
- Njeno ponašanje kao predsednice VSS i VKS je bilo pogubno za uspostavljanje reforme pravosuđa u Srbiji - rekao je predsenik AKB-a i napomenuo da je odnos prema pravosuđu, koji je tada pokazala, diskvalifikuje za dostojnost obavljanja advokature.

- Bivša predsednica Visokog saveta sudstva i Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović odmah se iz banke uputila u policiju i prijavila krađu. Ona je navela da je 2009. godine, otprilike u vreme kada je postala predsednica VKS, u sef položila veću svotu evra i da od tada uopšte nije dolazila u tu beogradsku banku. Sve do sad - navodi izvor “Alo!” dobro upućen u slučaj.

- Kada je prebrojala novac, shvatila je da joj nedostaje deo. Pozvala je službenike banke i upitala o čemu se radi, a budući da oni nisu mogli da je umire, pozvan je menadžment te banke. Međutim, uprkos insistiranju Mesarovićeve da joj objasne gde je njen novac, jedini odgovor koji je ona dobila je da može da napiše izjavu, ali da niko nije otvarao sef. Na pitanje gde su onda pare rečeno joj je da verovatno nije dobro prebrojala novac kada ga je polagala u sef pre šest godina. Taj odgovor, naravno, za Mesarovićevu nije bio zadovoljavajući i još više ju je revoltirao, pa je počela da viče i preti policijom, kojoj je istog dana prijavila slučaj - priča sagovornik našeg lista.

Kako saznajemo, policija će obaviti razgovore sa zaposlenima u banci iz koje je nestao novac, ali će isto i menadžment sprovesti svoju internu istragu.
- Biće uzeti otisci sa sefa Nate Mesarović, a takođe će biti sproveden još niz predistražnih radnji koje bi mogle da razjasne šta se dogodilo - rekao je on.

Penzionerka

Nata Mesarović je, nakon presude koju je kao predsednica veća Specijalnog suda izrekla 2007. godine ubicama premijera Đinđiđa, 2009. godine postala predsednica Vrhovnog kasacionog suda, a 2012. godine dolazi u žižu javnosti jer je primala platu u iznosu od ukupno 329.000 dinara. Kasnije je VKS obrazložio da je ona istovremeno bila angažovana na više funkcija. Nati Mesarović je početkom 2013. istekao mandat predsednika Vrhovnog kasacionog suda, posle čega joj je automatski prestala i funkcija predsednika Visokog saveta, pa je sada u penziji.

Poslednji komentari
  • Mitke Vreme: 24.07.2015 20:08h

    Nije joj istekao mandat nego je smenjena sa mesta predsednika suda jer je bila protivustavno izabrana na to mesto. Nakon toga se tiho povukla u penziju a da nije odgovarala za štetočinsku reformu.

  • duduludu Vreme: 24.07.2015 21:03h

    Kakva smo mi banana drzava strasno,masivno otvaraju sefove po bankama i kradu lovu sve ili po malo i tih slucajeva ima sve vise i vise pa drzite pare u banci na kraju vas naprave ludim kao niste dobro prebrojali i tako neke gluposti kao sto su onoj zeni iz Obrenova u Beogradu iz sefa uzeli 55000 hiljada i na kraju rekli da je nesto pomesala hahahhaah da nije ostavila novac u sef pa su je vodili na poligraf i kada se dokazalo da ne laze opet je bilo pojeo vuk magarca clasika tako to kod nas funkcionise pa ostavljajte novac u sefove banaka!!!

  • sima Vreme: 25.07.2015 00:05h

    nije otvarala sef od 2009g ej bre 6 godina . od cega si zivela. mora da je neka korupcija.

  • JA* Vreme: 25.07.2015 06:02h

    Ona je samo PROCITALA presudu, a ko ih je osudio - to je druga prica.....neko pita a od cega je zivela , a ja kazem od sumanuto i nezasluzeno velike plate (i on a i sin joj) !!!

  • Pera Vreme: 25.07.2015 09:44h

    Te pare su od nagrade za uspesno sprovedenu reformu sudstva. Koju statu je nanela drzavi treba oduzeti i ostatak.Niko u ovoj drzavi ne nadoknadjuje stetu koju ucini.Treba odrediti minimalnu penziju pa neka vidi kako je ostalima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP