Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SKANDAL

Navijač koji čuva upravu Partizana opet izbegao robiju

Autor: blic.rs | 11.03.2015 - 08:46:00h | Komentara: 2

Aleksandar Stanković (28), vođa navijača i čuvar čelnika FK Partizan, i četvrti put traži odlaganje odlaska u zatvor.

Ovaj huligan, poznat pod nadimkom Sale Mutavi, bio je pozvan da se 8. marta javi na izdržavanje pravosnažne kazne od pet godina i deset meseci zatvora zbog trgovine drogom i držanja oružja, ali je i dalje na slobodi. Poslednjeg dana roka, u petak 6. marta, podneo je molbu da mu se odsluženje kazne odloži zbog zdravstvenih razloga, što automatski i pomera datum odlaska u zatvor.

Aleksandar Stanković „bolestan“ za zatvor

Aleksandar Stanković „bolestan“ za zatvor | Foto: Marko Metlaš 

- Njegova molba je u sud stigla 10. marta, a podneta je u roku i biće razmotrena. Odlaganje je tražio zbog zdravstevnih razloga. Propisi nalažu da, dok se ne odluči o molbi za odlaganje zatvorske kazne, osuđenik ne ide na izdržavanje - rekli su u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, koji je nadležan za izvršenje kazne Stankoviću.
Pre ovoga, Stanković je u poslednje gotovo dve godine tri puta odlagao odlazak u zatvor. Poslednji put decembra 2014, takođe zbog zdravstvenih razloga, odložio je odlazak do 8. marta. Tada je priložio medicinsku dokumentaciju, a veštak je ocenio da mu se odloži služenje kazne.

Zdravstveni razlozi ovog bivšeg simpatizera Crvene zvezde nisu ga sprečili da na tribinima predvodi navijače Partizana, i to kao vođa grupe „Janičari“. Istovremeno, „bolest“ mu nije smetala da bude u obezbeđenju čelnika crno-belih. Sud ne može da saopšti zdravstvene razloge koje ga sprečavaju da ode u zatvor, ali ne i da bude na tribinama i u obezbeđenju.

Stanković je uhapšen sa sedmoricom još 6. marta 2010, kada je označen kao vođa dilera droge. Presudom beogradskog Višeg suda od 20. decembra 2011, koja je postala pravosnažna odlukom Apelacionog suda od 6. februara 2013, osuđen je na pet godina i 10 meseci, kao i da plati 50.000 dinara. Presuda je postala izvršna 14. maja 2013.


Nisu nas obavestili o otkazivanju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio juče da policija štiti pojedine novinare sa Televizije B92, a da niko iz tog medija nije obavestio MUP, niti tražio mišljenje o otkazivanju emisije „Reporter“. Televizija B92 je prekjuče saopštila da je odložila emitovanje emisije „Reporter“, zbog bezbednosti novinara. Stefanović je istovremeno izjavio da će MUP nastaviti da obezbeđuje novinarku B92 Brankicu Stanković, jer joj je ugrožena bezbednost.

Pobegao kod huligana

Aleksandar Stanković je bio u loži na tribini stadiona gde su bili i rukovodioci FK Partizan kada je ekipa „Insajdera“ snimala emisiju „Reporter“. Dok su novinari „Reportera“ pokušavali da uzmu izjave od čelnika Partizana, Stanković je bio u loži. Novinari su tako pokušali da pitaju direktora crno-belih Zorana Popovića o novčanim transakcijama, ali je pobegao u ložu gde ga je čekao Stanković 

Poslednji komentari
  • Amater Vreme: 11.03.2015 11:39h

    Sta se cudite mozda diluje za upravu pa zato covek odlaze odlazak u zatvor.Drustvo nam trulo i kriminalno i bice tako jos dugo dugo.

  • gruja Vreme: 12.03.2015 09:10h

    Ma svaka im cast kako su izveli ko god da su dal panteri ili bilo ko bitno da nikog nisu povredili cestitam

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP