Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUGA BOŽJA

Ne ponovilo se više!!!

Autor: J. PAUNOVIĆ - E. SADIKU | 12.04.2013 - 21:58:00h | Komentara: 0

Iz porte crkve Svetog mučenika Dimitrija u Velikoj Ivanči kod Mladenovca u 14 sati ka seoskom groblju zaputila se tužna kilometarska povorka. Put ka groblju bio je posut veštačkim i prirodnim cvećem.

Trinaest krstova, među kojima se izdvajao beli za malog Davida, nosili su njihovi rođaci. U koloni se vijorilo šest barjaka - pet crvenih i jedan plavi. U trenutku kada se formirala pogrebna kolona, u Velikoj Ivanči je počela da pada kiša.

Jezivo: 13 kovčega žrtava Ljubiše Bogdanovića

Jezivo: 13 kovčega žrtava Ljubiše Bogdanovića | Foto: Andrej Isaković

 

Sve žrtve pomahnitalog Ljubiše Bogdanovića (60) sahranjene su u porodičnim grobnicama na mesnom groblju.


Odmah na ulazu u groblje, sa leve strane, nalazi se porodična grobnica Despotovića. Tu je pre dve godine sahranjen Zoran Despotović, Mikailov (61) sin, koji je umro usled infarkta. Prvo je u raku spušten Mikailov kovčeg,

Pop beži iz sela


Lokalni paroh Dejan Milanović rekao je meštanima da mu je ovo poslednja sahrana u ovom selu.
On je prekjuče izjavio da je selo ukleto jer su u tom mestu davno ubijena četiri kaluđera koja su u tom mestu htela da sagrade manastir.

a zatim njegove supruge Milene (61). Pored njih, u jednu grobnicu spušteni su mali David (2) sa svojim roditeljima Goranom (24) i Jovanom (21). Uz Davidov beli sanduk, rođaci su doneli plastični kamion, plišanog medu i klompice.


- Sine, Davide, čedo moje, šta nas napusti?! - plakala je Violeta, mališanova baka.


- Gogo, sine, ne da tebe majka! Ne, dajte mi dete! - kukala je na sav glas Goranova majka Violeta, dok su njenog sina i snahu Jovanu spuštali u grobnicu. Čvrsto su je držali rođaci kako ne bi pala u raku za njima. Jauci nesrećne majke parali su nebo nad Velikom Ivančom.

Beli krst za malog  Davida bio je visoko uzdignut iznad ostalih krstača

Beli krst za malog Davida bio je visoko uzdignut iznad ostalih krstača | Foto: Andrej Isaković

 

Na stotine ljudi plakalo je dok su u grobnicu spuštani kovčezi malog Davida i njegovih roditelja, dok je vladika Jovan vršio opelo. Malom Davidu rođaci u grobnicu ubacili su njegove omiljene igračke, kao i klompice u kojima je napravio prve korake.

Kolona se protezala kroz celo selo

Kolona se protezala kroz celo selo | Foto: Aleksandar Stanković

 

U trenutku kada su najmlađeg Despotovića sahranjivali, njegova baka Violeta pala je u nesvest, a za njom još dve rođake Jovane Despotović. Vladika Jovan je vršio opelo kod porodice Despotović sa još nekoliko sveštenika.

Preko puta Despotovića sahranjeni su članovi porodice ubice Ljubiše Bogdanovića (60) Branko Bogdanović (42) i njegova baka Dobrila (83), koji su i za života bili prve komšije. Oko grobnice Bogdanovića okupilo se stotinak ljudi, koji su u u mukloj tišini posmatrali spuštanje tela Branka i njegove bake u raku. Brankova sestra Zorica grlila je sliku svog brata, a Slavica bakinu.

Porodica oplakuje smrt malenog Davida

Porodice oplakuju smrt najmilijih | Foto: Nebojša Marković

 

Nedaleko od Despotovića, sahranjene su Dragana (50) i njena svekrva Danica (78) Stekić.

Peticija: Ubicu ne žele na groblju

Meštani Velike Ivanče počeli su juče da prikupljaju peticiju kojom traže da se ne dozvoli da ubica bude sahranjen na mesnom groblju, gde su sahranjene i njegove žrtve. Obdukcija tela Bogdanovića, koji se nije budio iz kome, urađena je juče na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

- Nemojte me voditi! Neću kući! Ne želim da ih ostavim ovde! - plakao je Radomir Stekić, suprug i sin ubijenih, dok je grlio njihove slike.


Nemo u dve rake gledao je njegov sin Aleksandar (24), koji je preživeo maskar.
Iznad Bogdanovića naricala je rodbina ubijenog Miloša Ješića (48) i njegove majke Ljubine (64). Lelek je parao uši dok su dve Miloševe sestre od ujaka dozivale brata Miloša, sa kojim su odrasle.


Lekari Hitne pomoći dežurali su i u blizini porodice Olge (69) i Velimira Mijailovića (68). Unuk Mijailovića i njegova majka pridržavali su dve rođake kako se ne bi srušile.

Rodbina padala u nesvest od tuge

Rodbina padala u nesvest od tuge | Foto: Nebojša Marković

 

Ljubiša Bogdanović ubio je u utorak, u cik zore, iz pištolja svog sina Branka Bogdanovića (42), majku Dobrilu (83), Miloša Ješića (48) i njegovu majku Ljubinu (64), Mikaila Despotovića (61), njegovu suprugu Milenu (61), njihovog sina Gorana (24), unuka Davida (2) i snahu Jovanu (21), Draganu Stekić (50) i njenu svekrvu Danicu (78), kao i bračni par Olgu (69) i Velimira Mijailovića (68). Teško je ranio suprugu Javorku (60), a nakon toga sebi pucao u glavu. Umro je prekjuče, oko 14 sati, kada je rodbina iz kapele u Beogradu preuzela tela 13 njegovih žrtava.

Igračke i klompe u kojima je David prohodao stavljene  u raku

Igračke i klompe u kojima je David prohodao stavljene u raku | Foto: Nebojša Marković

 

Javorka Bogdanović je operisana i van životne opasnosti je. Ona još ne zna da joj je sin ubijen.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP