Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAJKA STRADALOG DRAGANA SOKOLOVIĆA (43) IZ PIROTA

„Ne znam kako ćemo da živimo bez sina!“

Autor: Z. Panić | 28.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

„Za sve nas je bio veliki šok kad smo čuli da je moj sin teško povređen, a pogotovo kad smo čuli da je preminuo. U subotu su kod nas bili predstavnici njegove firme, koji su nam pružili podršku.

Dragan Sokolović

Dragan Sokolović

Rekli su da je cela firma uz ove radnike i da su smešteni u najbolju kliniku. Rekli su nam i da se nadaju da će svi biti živi i zdravi i da će se oporaviti, ali da će lečenje trajati dugo. Pitali su nas da li nam nešto treba. Rekla sam im da mi u ovom trenutku ne treba ništa i da mi treba sin, da mi dođe živ i zdrav. To mi je najveće bogatstvo. U nedelju su nam saopštili tužnu vest da je naš sin preminuo. Ne znamo kada će našeg pokojnika dovesti iz Nemačke i kako ćemo živeti bez njega“, kaže Pavlina Sokolović, majka Dragana Sokolovića (43), radnika pirotske kompanije „Tigar tajers“ koji je podlegao povredama zadobijenim 23. aprila u pogonu valjare te fabrike.

Bio je naše bogatstvo:  Pavlina Sokolović

Bio je naše bogatstvo: Pavlina Sokolović


Draganova majka jedva je smogla snage da nas primi u dvorište porodične kuće i da nam kaže nešto o svom sinu. Kroz suze priča šta se sve dešavalo ovih dana posle nesreće u pogonu valjare.

- Otišao je na posao tog dana i više ga nisam videla. Suprug Vlada i ja imamo još jednog sina. Dragan je stariji, a u ovom preduzeću radio je više od 20 godina. Radio je na održavanju mašina i bio je vredan i pošten radnik - priča uplakana majka Pavlina.

„Prema saznanjima koje smo dobili od ‚SOS International‘, stručni tim Univerzitetske klinike u Bohumu saopštio je da je u nedelju, u 3 sata ujutru, Dragan Sokolović, radnik održavanja u valjari, podlegao povredama. Sokolović je stradao usled dužeg udisanja vrelih gasova koji su izazvali povrede pluća. Tim specijalista u Nemačkoj je učinio sve što je medicinski moguće u jednoj od najmodernijih ustanova za lečenje opekotina u ovom delu sveta. Nažalost, opekotine su takva vrsta povreda da se neželjene posledice i komplikacije javljaju tek nakon nekoliko dana. Neželjene posledice koje su se desile kod Sokolovića nije bilo moguće sanirati. Povređeni Dejan Mladenović i Miodrag Panić su u nepromenjenom stanju i lekari u Nemačkoj vode borbu za stabilizaciju njihovog zdravstvenog stanja’’, navodi se u saopštenju kompanije „Tigar tajers“.

Trojica radnika stabilno


Od trojice radnika koji su smešteni u Opštu bolnicu u Pirotu, Nebojša Jovanović je pušten na kućno lečenje, a Saša Veljković i Boban Blagojević su u stabilnom stanju i dalje se nalaze na odeljenju hirurgije. Šestorica radnika povređena su u četvrtak, 23. aprila, u takozvanoj pripremnoj sobi u pogonu valjare fabrike u Pirotu kada je posle kratkog nestanka struje i varničenja došlo do strujnog udara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP