Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA NAPREDUJE

Nebojša Stefanović: Imamo broj "minija", na korak smo do ubice!

Autor: Blic | 14.08.2014 - 20:56:00h | Komentara: 1

Ne krijemo ubicu koji je „mini morisom“ usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu.

I Interpol traga:  Nebojša Stefanović

 Nebojša Stefanović | Foto: Oliver Bunić

Imamo serijski broj automobila i iz Nemačke očekujemo informacije koje bi mogle da nas dovedu do ubice, kaže za „Blic“ ministar policije.


- Svakog dana obrađujemo nove informacije koje naši operativci dobijaju na terenu i stežemo obruč oko počinioca. Svakog trenutka sužava se broj potencijalnih izvršilaca, dok ne pronađemo ubicu. Na mestu nesreće pronađen je retrovizor s vozila koje je usmrtilo Luku Jovanovića. Na tom retrovizoru nalazi se serijski broj vozila. Taj podatak nam je otkrio da je vozilo proizvedeno između novembra 2012. i januara 2013, a od centrale „mini morisa“ u Nemačkoj tražimo dodatne podatke. Nadam se da ćemo doći do imena kupca, a potom i do ubice.

Kako je moguće da više od dve nedelje ne možete da pronađete vozača?
- Voleo bih da smo ga prvog dana pronašli. Ali, kako se tablica ovog automobila ne vidi na snimku, proverili smo sve vozače „mini morisa kantrimen“, sve koji su sa stranim tablicama mogli u Srbiju da uđu s tim vozilom. Ovo je opsežna i vrlo detaljna istraga i želimo da prekontrolišemo svaki detalj.


Šta biste odgovorili ljudima koji se svaki dan okupljaju na Brankovom mostu i koji veruju da policija krije ubicu jer je nečiji tatin sin?
- Razumem bol i tugu roditelja koji su izgubili dete. Želim da izdrže i da veruju da ćemo ubicu pronaći. Što se policije tiče, ne da nikog ne krijemo nego činimo sve što možemo da uhvatimo počinioca i izvedemo ga pred lice pravde. Niko nam se nije obratio sa informacijom da se radi o nekom, kako kažete, tatinom i maminom sinu. A kada uhvatimo vozača, očekujem izvinjenje svih onih koji su vodili hajku protiv policije.


„Blic“ je u svojoj rekonstrukciji nesreće utvrdio da je najmanje osam kamera moglo da snimi vozača koji je ubio Luku.
- Prvog jutra posle nesreće analizirali smo snimke ne samo sa osam kamera koje je „Blic“ objavio već i sa mnogih drugih koje su mogle da snime vozilo. Od onih kamera koje je „Blic“ naveo većina su „protočne kamere“, koje prate tok saobraćaja i ne mogu da čuvaju snimak. MUP ima kameru ispred mosta, nju ste označili pod brojem 3, ona je i snimila „mini moris“, ali pošto je male rezolucije, na snimku se ne može identifikovati tablica...

Protest na mostu

Protest na mostu | Foto: Vesna Lalić


Šta je sa glavnom kamerom na mostu koja može da snimi tablicu na vozilu?
- To je naša kamera koja služi za detekciju saobraćajnih prekršaja i kontroliše kretanje žutom trakom. Ona snima trenutak prekršaja vozila ali samo kada uđe u žutu traku. Znači, snimila bi ta kamera „mini moris“ da je pored njega bilo vozilo u žutoj traci koje bi aktiviralo senzore. Ali, znamo da nije bilo tako. I sve ostale kamere koje ste naveli su male rezolucije i sa njihovih snimaka se ne može utvrditi registarska tablica.


Čemu onda služe te kamere?
- Detaljno sam vam objasnio sve kamere koje ste naveli. Policija ne može postavljati kamere kako im se prohte, već se postavljaju uz saglasnost određenih državnih organa za tačno namenjenu svrhu. Kad bismo snimali sve ugrozili bismo privatnost građana. Snimamo samo zone u kojima može doći do saobraćajnih prekršaja. Ali posle ovog slučaja pokrenuću inicijativu, uz konsultacije s poverenikom Rodoljubom Šabićem, da se ugradi veći broj kamera.

Više čitajte na Blic.rs

Poslednji komentari
  • Gradjanin Vreme: 15.08.2014 05:07h

    Procitam naslov i zakljucim da imaju egistarski broj tablica i zakljucim istraga je gotova. Procitam tekst i zakljucim naslov i tekst clanka sa time nemaju blage veze. Cemu ovakav naslov ako to ministar nije rekao. A onda shvatim da je naslov za Borka da u buduce moze reci "Ministar je rekao ...." i nastaviti da nas davi pricom kako njegova stranka nikad nje bila na vlasti..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP