Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LUKI BOJOVIĆU (39) ODBIJEN ZAHTEV ZA SMANJENJE KAZNE

Nema amnestije za Bojovića

Autor: B. Jelovac | 03.02.2013 - 22:00:00h | Komentara: 1

Luka Bojović (39) zvani Pekar, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Madridu, jedan je od prvih kojem je sud u Beogradu odbio zahtev za amnestiju, i to u slučaju presude zbog falsifikovanja dve lične karte kojom je osuđen na osam meseci zatvora, saznaje “Alo!”.

Još čeka izručenje:  Bojović prilikom hapšenja u Španiji

Još čeka izručenje: Bojović prilikom hapšenja u Španiji

S druge strane, kako saznajemo, Bojović je prošle nedelje skinut i sa crvene poternice Interpola, odnosno sa liste najtraženijih begunaca.
- Bojović je odlukom Apelacionog suda pravosnažno osuđen na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja isprave u produženom trajanju, odnosno dve lažne lične karte zbog kojih je hapšen 2002. Na izdržavanje kazne trebalo je da se javi krajem maja prošle godine, a njegova odbrana je krajem prošle godine uložila Prvom osnovnom sudu zahtev za amnestiju, što je odbijeno jer joj Bojović po Zakonu ne podleže, s obzirom na to da se nije javio na izdržavanje kazne, odnosno da je bio u bekstvu - kaže naš izvor iz Ministarstva pravde.


Tako je Luka za razliku od brojnih “poznatih” osuđenika poput Andrije Draškovića, Stefana Karića, Uroša Mišića, Miladina Kovačevića i ostalih kojima je smanjena zatvorska kazna zahvaljujući Zakonu o amnestiji postao jedan od prvih koji nije amnestiran. Međutim, u vreme kada mu je presuda u Srbiji postala pravosnažna, Bojović se već nalazio u pritvoru u Španiji, gde je početkom februara 2012. uhapšen u Valensiji zajedno sa pripadnikom zemunskog klana Vladimirom Milisavljevićem (36) i Sinišom Petrićem (38).

Bojović skinut sa crvene poternice Interpola

Bojović skinut sa crvene poternice Interpola

Sva trojica su privedena po Interpolovim poternicama iz Srbije, Milisavljević zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, Petrić zbog više ubistva devedestih u Vojvodini, a Bojović zbog optužnice Specijalnog tužilaštva za organizovanje tri ubistva. Špansko ministarstvo pravde potpisalo je odobrenje za ekstradiciju sve trojice. Međutim, za razliku od Milisavljevića i Petrića, koji su zajedno sa Milanom Jurišićem (36), za kojeg se sumnja da je ubijen, još uvek na crvenim poternicama, Bojović je prošle nedelje skinut sa nje.
Poslednji komentari
  • Lana Vreme: 04.02.2013 04:37h

    Vucic je prosle godine spocitavao Dacicu da je vidjen u restoranu sa Lukom Bojovicem , koji je ubrzo ispario iz Srbije .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP