Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RADE STOŠIĆ (45) I KRISTIJAN GONDI (35) JOŠ ČEKAJU PRESUDU

Nemcu odvajali mišiće od kostiju!

Autor: B. Jelovac | 04.04.2013 - 23:20:00h | Komentara: 2

Beograđanin Rade Stošić (45) i Kristijan Gondi (35) iz Sente još čekaju presudu za stravično ubistvo Nemca Klausa Dojčlendera (63), koji je u februaru 2005. ubijen udarcem po glavi metalnom šipkom, posle čega su mu mišići odvojeni od kostiju tankim sečivom, a delovi tela otkinuti metalnom testerom i pobacani na otvorenom moru kod Svetog Stefana!

Ostaci pronađeni u blizini ostrva Mljet

Ostaci pronađeni u blizini ostrva Mljet

Zločin iz koristoljublja koji je rešen pet godina kasnije šokirao je region, a iako porodica ubijenog i poznanici tvrde da je Stošić bio u vezi sa Dojčlenderom, on to i dalje negira, tvrdeći i da mu je ubistvo iz koristoljublja, za koje optužuje samo Gondija, smestila policija.


„Nisam muška prostitutka”

Stošić je na suđenju kategorički negirao da je homoseksualac i da se prostituisao u Cirihu. On je rekao da je bio perač sudova u lokalu u kom je upoznao Dojčlendera 1991. i potom prijateljski prešao da živi kod njega. “On mi je puno pomogao tokom tih ratnih godina, a ja njemu kasnije jer sam mu zbog bolesti postao staratelj. Živeli smo kao prijatelji i poštovao sam ga kao svog oca. Živeli smo uzorno - ispričao je Stošić.

- Gondi je metalnom šipkom udario Dojčlendera u glavu, dok je drugooptuženi Stošić čuvao stražu u dvorištu ispred stana. Stošić je zatim ušao u stan i, koristeći se veštinom mesarskog zanata, sečivom odvojio mišiće od kostiju, potom su metalnom testerom otkinuli glavu i udove i umotali sve u najlonsku kesu i šatorsko krilo, odvezli se do Kraljičine plaže i pobacali ostatke u more - navodi se u optužnici.

Sredinom marta 2005. ribari su u Hrvatskoj u blizini ostrva Mljet pronašli trup tada neidentifikovane osobe, čija glava i udovi do danas nisu nađeni. Iako je ubrzo posle ubistva Dojčlenderova porodica u Nemačkoj prijavila nestanak jer nije mogla da stupi u kontakt sa njim, Stošić je saslušavan, ali je ispričao da je Nemac otputovao kući.

Kristijan  Gondi (35) iz Sente

Kristijan Gondi (35) iz Sente

Tek 2007. DNK analize u Hrvatskoj su potvrdile da se radi o Klausu, a tri godine kasnije, u Visbadenu, veštačenje delova nameštaja iz stana u Budvi gde se ubistvo odigralo omogućilo je hapšenje Stošića. On je, međutim, za zločin optužio Gondija, tvrdeći da mu je pod pretnjama samo pomogao u bacanju delova tela. Gondi, koji je u to vreme u Beogradu izdržavao šestogodišnju kaznu zatvora zbog razbojništva, izručen je Crnoj Gori u decembru 2011.

Po optužnici, njih dvojica su Dojčlendera ubili sa umišljajem iz koristoljublja - Gondi zbog 17.000 evra, a Stošić radi prisvajanja imovine pokojnog, tačnije stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići u Budvi, koji je Nemac uknjižio na ime Stošića. Stošić je nakon zločina prodao sporni stan za 45.000 evra, od čega je Gondiju izmirio kredit u banci od 10.000 evra i dao mu na ruke još 7.000 evra. Od ostatka novca kupio je sebi stan u Baru. Suđenje je počelo u martu prošle godine, a Stošić je na njemu kategorično negirao sve optužbe:

Rade Stošić (45) iz Beograda

Rade Stošić (45) iz Beograda


- Sve što je napisano u optužnici usmereno je protiv moje ličnosti. Ja sam uzoran građanin. Bio sam mučen u policiji i sve optužbe protiv mene su iskonstruisali. Meni su ubistvo namestili inspektori - rekao je Stošić, sada negirajući sve i tvrdeći da je mislio da je u vreme ubistva Nemac otputovao kući i raskinuo njihovo prijateljstvo.

I dok je Stošić tvrdio da je pomogao Gondiju tako što je dao stan u Budvi pod hipoteku za njegov kredit od 10.000 evra koji je podigao u banci, a da Gondi potom nije plaćao redovno rate, zbog čega je stan trebalo da ode na licitaciju, Gondi je takođe na suđenju negirao sve optužbe za ubistvo i ispričao obrnuto - da je Stošić njega zapravo zamolio da na svoje ime podigne kredit i da mu novac jer je u dugovima. Stošić je, takođe, tvrdio da mu stan u Budvi nije kupio Dojčlender, već da ga je on sam kupio od svog novca i rada pošto je u Budvi radio kao dobavljač pilećih bataka, potom kao taksista i na kraju vlasnik taksi firme.
NASTAVIĆE SE

Svedočio  brat ubijenog

Svedočio brat ubijenog

Ubica i žrtva bili u vezi


Volfgang Dojčlender, koji je krajem prošle godine svedočio u Podgorici, ispričao je da je njegov brat devedestih izvukao Stošića sa ciriške železničke stanice, gde se bavio prodajom svog tela.
- Ovaj mu je to na kraju vratio tako što ga je ubio! Čitava naša familija je znala da su par! Brat je uzeo otpremninu i napustio posao bankara u Cirihu, jer je Stošić bio ilegalac, pa su se odselili 2000. u Jugoslaviju da bi započeli novi život - ispričao je Volfgang.

Poslednji komentari
  • loscarlos Vreme: 05.04.2013 11:11h

    Koje su to zivotinje?! Narocito ovaj mesar.

  • milan Vreme: 05.04.2013 13:47h

    ZLOČINI "MADE IN SERBIA" ILI "MADE BY SERBIA" VEĆ SVETSKI POZNATI TRADE MARK.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP