Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČAN ZLOČIN U BEČEJU

Neonacista zaklao druga!

Autor: Nikola Travica | 17.11.2014 - 07:44:00h | Komentara: 0

Robertu Heju (37) iz Bečeja, koga je policija uhapsila nakon što je u noći između petka i subote zaklao prijatelja Tibora L. (50) iz istog mesta, određen je pritvor.

Robert Hej

Hej sa fotografijom Hitlera koju drži na zidu u kući

Uhapšeni Robert Hej (37) pripadnik je satanističke sekte koja obrede vrši noću,
a zagovornik je i „čiste“ velike Mađarske

Kako „Alo!“ saznaje, zločin se dogodio u Robertovoj kući, u kojoj je živeo sam. Prema tvrdnjama meštana, osumnjičeni se uvek čudno ponašao, a idoli su mu bili Hitler i Mikloš Horti. Oni koji su osumnjičenog dobro poznavali tvrde da se najverovatnije radi o sektaškom ritualu u kom je žrtvovan Tibor.

- Kobne noći kod Roberta su, osim Tibora, bila još trojica prijatelja. Oni su otišli nešto ranije, a Tibor je ostao. Između osumnjičenog i žrtve je došlo do nekakve svađe, nakon čega je Robert izvadio nož i preklao Tibora - priča za „Alo!“ prijatelj osumnjičenog, dodavši da se Robert divio Hitleru i Hortiju, koji su istrebljivali Jevreje.

Robert Hej

Veruje se da je Hej ubio Tibora u satanističkom obredu

Hej je pripadnik satanističke sekte koja obred vrši noću, a zagovornik je i „čiste“ velike Mađarske. Bio je ljubitelj kukastih krstova i drugih nacionalističkih obeležja, a često se oblačio i kao skinhed. O sebi je pisao da je on „najzgodnije zlo koje gazi ovo tlo“. A Hortiju Miklošu je posebno bio naklonjen jer je on uveo je Mađarsku u Drugi svetski rat na strani Hitlera, a učestvovao je i u agresiji na Jugoslaviju.

Robert Hej

*Kliknite za uvećanje

- Često je kačio snimke i filmove o Hortiju Miklošu na svom Fejsbuk profilu. Divio se njegovim vojnim poduhvatima i hvalio se kako je 100 odsto čist Mađar. Voleo je noževe, mačete i druge bodeže - dodaje naš sagovornik.
Uviđaj su na licu mesta obavili nadležni tužilac i policija, koji su naložili da se Tiborovo telo, uputi u Institut za sudsku medicine u Novi Sad, nakon čijih rezultata će biti poznato više detalja o ovoj tragediji. Osumnjičeni je odveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP