Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA TRAGA ZA UBICOM LJUBINKE POPADIĆ IZ RAČE

Nepokretnoj starici zario dva noža u vrat

Autor: B. Nenković | 26.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Ljubinka Popadić (65) iz Rače zaklana je u svom stanu u centru varošice u Karađorđevoj ulici. Ubica za kojim policija traga ubio je ženu koja je bila težak invalid sa dva noža i ostavio ih zarivene u vratu! Telo je prekjuče oko 13 pronašao poštar koji je došao da joj donese penziju.

Ljubinka mučena, pa ubijena:  Stan u kojem se dogodio zločin

Ljubinka mučena, pa ubijena: Stan u kojem se dogodio zločin | Foto: Biljana Nenković

Ljubinka je živela sama u stanu. Bila je težak invalid zbog ciste na mozgu i kretala se bukvalno puzeći na laktovima. Uprkos teškoj bolesti, bila je veoma samostalna i nije želela da se rodbina svakodnevno brine o njoj. Vrata je uvek zaključavala, a kada neko pozvoni ona bi dopuzala i iz sedećeg položaja ih otključavala.
Dragan Mitrović, poštar koji joj već 15 godina donosi penziju, kaže za „Alo!“ da su tog dana vrata bila otključana.


- Nije se javljala, pa sam ušao da vidim gde je. Našao sam je na podu sobe, između fotelje i stočića. Glava i grudi su joj bile prekrivene nekom prostirkom. Odmah sam pozvao komšije i policiju - rekao je poštar.

Pronašao telo:  Dragan Mitrović

Pronašao telo: Dragan Mitrović | Foto: Biljana Nenković


Ljubinka nije htela da joj niko bude zvanični negovatelj. Pomagale su joj komšije koje su joj donosile namirnice iz prodavnice i familija njenog rođenog brata koji je umro pre nekoliko godina. Letos ih je, kažu u familiji, namenski pozvala da im uruči svoju ušteđevinu od 1.200 evra koju je spremila za sahranu, ali oni su u fijoci našli svega 100 evra. Potom je ponovo počela da štedi i rekla da je za svoj pokop skupila 800 evra kako nikom ne bi bila na teretu. U ovom trenutku nije poznato da li je i taj novac nestao iz stana.


Prema nezvaničnim informacijama, ona je pre smrti mučena, a policija je u varošici u kojoj živi oko 2.500 stanovnika, juče privodila na razgovor sve one koji su na bilo koji način bili u kontaktu sa njom.

Bila uspešna karatistkinja

- Ljubinka je bila nastavnica biologije u školi. Potom je bila šef autobuske stanice u Rači i Topoli sve dok je bolest pre 30 godina nije savladala. Nekada se aktivno bavila karateom. Bila je veliki borac u životu i insistirala je da bude samostalna. Nije htela da joj pomažem čak ni oko kupanja - kaže snaha Dragica Popadić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP