Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI NAPAD ČIPOVANOG MEŠANCA NA SENJAKU

Nepoznati pas ćapio
dečaka za glavu!

Autor: J. Jokanović | 02.10.2013 - 08:23:00h | Komentara: 18

Devetogodišnjeg Edina Noridinija iz beogradskog naselja Senjak je prošlog četvrtka napao pas koji je bio na ulici, nanevši mu četiri rane u predelu oka. Ovo je već četvrti slučaj napada tog psa. Nakon što je uhvaćen, ispostavilo se da je čipovan. Incident se dogodio prošlog četvrtka oko devet uveče, samo nekoliko ulica dalje od kuće u kojoj živi porodica Noridini. Pas mešanac je prvo oborio dete na zemlju i onda ga ujeo za glavu.

Edin Nordini

Mnogo se uplašio: Edin | Foto: Miloš Perić

 

Pas je devetogodišnjem
Edinu naneo četiri ubodne
rane u predelu oka

„Bilo nas je petoro odraslih i Edin. Pas je mirno ležao i samo je u jednom trenutku skočio na Edina“, počinje priču Usen Noridini, deda nastradalog dečaka, koji ga je spasao iz čeljusti razjarenog psa.

„Sve se desilo veoma brzo. Možda ga je izazvalo to što je Edin čučnuo da uzme kesicu čipsa koju je prethodno bacio na ulicu, a ja sam mu rekao da je pokupi i baci u kantu. Kada je oborio Edina, šutnuo sam ga u stomak i on se udaljio na nekih metar i po, ali je ponovo napao dete, zarivajući mu zube u glavu. Jedva sam ga odvojio od unuka. Nisam znao koliko su ozbiljne rane jer je bio prekriven krvlju. Odmah sam se uputio u Urgentni centar. Nisam smeo takvog da ga vodim roditeljima. Odatle su nas uputili u Tiršovu, a onda i u Infektivnu kliniku“, priča Usen.

„Kada me je pas zaskočio, bio je veći od mene. Mnogo sam se uplašio, ne znam šta bih radio da nije bilo mog dede“, kaže devetogodišnji Edin.
 
Detetu su konstatovane četiri ubodne rane u predelu oka. Jednu čak nisu mogli da ušiju jer je previše blizu oka. Edinova majka Alma kaže da je još uvek u šoku.
„Kada sam videla dete sa zavojem preko lica, počela sam da se tresem i vrištim. Još sam pod utiskom. Edin noćima ne spava, ne ide u školu. Mi znamo tog psa, svi ga zovu Meda. U kraju je već četiri, pet godina. Doskora nije pravio nikakve probleme, a onda su se za nekoliko meseci desila četiri napada. Ipak, niko ih nije prijavio, pa se na tome završilo“, priča Alma.
 

Edin Nordini Foto: Miloš Perić

Dečak sa majkom Almom / Foto: Miloš Perić

Po prijavi Infektivne klinike o napadu, ekipa Veterinarske ustanove „Beograd“ izašla je na teren i uz pismenu potvrdu dede povređenog dečaka koji je psa prepoznao, pokupila psa i smestila u karantin u Ovči. Tokom pregleda utvrđeno je da je pas čipovan, odnosno da je vlasnički i o tome je obavešten vlasnik psa, protiv koga će biti pokrenut postupak za nesavesno držanje psa.
Poslednji komentari
  • Zvezdana Radovanovic Vreme: 02.10.2013 09:35h

    1. Ne postoji ''lutalica'',to su sve NAPUSTENI psi, naucite vise jednom! 2. Ovo NIJE NAPUSTEN PAS VEC VLASNICKI, sto je ogromna razlika, ovde se radi o neodgovornom vlasniku, zbog kakvih i imamo haos na ulicama, koji ne drze svoje zivotinje kao sto je propisano, i koji ne sterilisu svoje pse, vec izbacuju legla i tako stalno dodaju broj napustenih po ulicama!

  • Miroslav Vreme: 02.10.2013 09:51h

    I sta sad... pas cipovan, zna se vlasnik, ima li neko da reaguje... ubio bih tu dzukela, da sam na mestu dede ovog decaka, bez milosti... ej, bre koje ce posledice trp;etiovaj decak, vecite.

  • Catty Vreme: 02.10.2013 10:02h

    Ostavite jadne životinje na miru više! Životinje ne napadaju bez razloga. Treba kažnjavati vlasnike pasa, ako su već čipovani. A ulagati u azile kako bi jadni psi imali gde da budu kad neodgovorni vlasnici reše da ih odbace. ŽIVOTINJE NISU KRIVE NI ZA ŠTA!!!

  • Jovo Vreme: 02.10.2013 10:53h

    E sada lepo iudruženje za zaštitu životinja (gde životinje imaju veće prava od ljudi) da plati odtštetu za strah i povrede,a njihovi aktivisti da krivično odgovaraju.Ne može neko da štiti nešto a da ni zašta ne odgovara.

  • Bata Vreme: 02.10.2013 12:58h

    Bas me interesuje sta ce reci prijatelji zivotinja!!! Dete ce nositi traume celog zivota, a sluzbe koje treba da rade svoj posao po obicaju, ne rade. Malisanu zelim brz oporavak sa zeljom da mu se ovo vise nikada ne desi. A i drugima!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP