Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EPILOG SUDSKOG PROCESA U BEOGRADU

Nevin ležao u zatvoru zbog odsecanja glave?!

Autor: Alo.rs | 29.06.2015 - 10:58:00h | Komentara: 0

Miloš Rašić (31) okrivljen za ubistvo Smaila Tarića, posle šest godina oslobođen je ovih optužbi pred Apelacionim sudom.

Pravda

Ilustracija | Foto: Profimedia

- Koliko god jak bio i imao gde da se vratim, život mi je uništen i zauvek ću biti žigosan kao glavoseča! Ni 100 oslobađajućih presuda, naslovnih strana i bilborda mi neće doneti satisfakciju – kaže Rašić za "Kurir".
Ovaj mladić uhapšen je 2008. godine sa svojim poznanikom Veliborom Bakićem posle mafijaške likvidacije Tarića, čija odsečena glava je pronađena u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.
Bakić je za ovo ubistvo osuđen na 15 godina zatvora.
- Bio sam student završne godine arhitekture, planirao da upišem doktorske studije na Sorboni, gde moj brat od tetke predaje. U trenutku hapšenja sam bio stipendista Zavoda za urbanizam – navodi Rašić.
Prema njegovim rečima, u trenutku hapšenja bio je kod kuće sa roditeljima, kada je u njihov stan upala specijalna jedinica i uhapsila ga.
– Rekli su mi da znaju da nisam kriv i da će me pustiti ukoliko optužim Bakića, što nisam mogao da uradim jer nisam znao ko je ubio Tarića. Zato sam i izabrao šest i po godina pritvora – priča Miloš i ističe da se ne bi izvukao da nije imao podršku porodice koja ga je redovno posećivala.
Rašić tvrdi da su mu novinski napisi najteže pali.
– Svaki put kad bih u novinama video svoju sliku i ime ispod naslova "glavoseče" i "monstrumi", doživljavao sam nervni slom. Život mi je uništen zbog toga. Kad sam čuo na sudu da sam oslobođen, nisam ni mogao da se radujem. Ubili su sve emocije u meni – dovršava svoju ispovest za "Kurir" Rašić i najavljuje da će tražiti odštetu od države.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP