Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA O POGIBIJI LUKE JOVANOVIĆA

Ni reč o "kantrimenu": Milićev se opet brani ćutanjem!

Autor: D. Ćuruvija | 12.09.2014 - 11:15:00h | Komentara: 1

Marko Milićev (33), osumnjičen da je 25. jula na Brankovom mostu automobilom "kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića, na današnjem saslušanju kod tužioca ponovo se branio ćutanjem jer ispitivanju nije prisustvovao njegov izabrani branilac Dejan Ćasić zbog štrajka advokata - rekao je za alo.rs Boris Pavlović, tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Ostaje u pritvoru:  Milićev nakon što je deportovan iz Kine

Ostaje u pritvoru: Milićev nakon što je deportovan iz Kine

Milićev je oko 10 časova uveden u sudnicu Palate pravde, ali na saslušanje nije došao njegov izabrani advokat, pa mu je na ovom pretresu dodeljen advokat po službenoj dužnosti Marko Nikolić iz Pančeva.

Nije ponudio nagodbu

U Tužilaštvu kažu da Milićev nije ponudio nikakvu nagodbu za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, kako su to preneli pojedini mediji, ali da to može da uradi do kraja krivičnog postupka.
Milićev je rekao da radi kao menadžer restorana "Bela note" i da zaradjuje 23.000 dinara, oženjen je i bez dece i nema imovinu u svom vlasništvu.

On je sa njim obavio poverljiv razgovor, nakon kojeg nije hteo da odgovara na pitanja tužioca i advokata oštećene porodice.

Takođe je odbio i da potpiše zapisnik o saslušanju i rekao da će odbranu da iznese kada bude prisutan njegov advokat Dejan Ćasić.

Tužilaštvo je konstatovala da je on odbranu izneo, a sledeće saslušanje će biti zakazano kada Milićev odluči da da izjavu.

Pretpostavlja se da će Milićev da progovori o nesreći kada se obustavi štrajk beogradskih advokata, koji je u toku.

Inače, danas je na saslušanju bio prisutan i otac poginulog Luke Jovanovića, Bojan Jovanović.

Tokom današnjeg dana, sudija Trećeg osnovnog suda trebalo bi da verifikuje sporazume petoro Milićevih pomagača, nakon čega bi oni trebalo da budu pušteni na slobodu dok se ne steknu uslovi da služe kaznu u kućnom pritvoru.

Milićev je u utorak na saslušanju kod sudije za prethodni postupak odbio da odgovori na pitanje tužioca zašto se krio, gde je bio tokom bekstva kao i gde se nalazi "kantrimen", vozilo za koje se sumnja da je s njim počinio krivično delo.

Pomagači Marka Milićeva već danas na slobodi

Petoro Milićevih saputnika iz "kantrimena" koji su potpisali sporazum o priznaju krivice, saslušani su danas popodne kod sudije Trećeg osnovnog suda Jovice Ignjatovića, kod kojeg su, kako saznajemo, verifikovali nagodbu.

- Nakon saslušanja sud je ovoj petorci ukinuo pritvor - rekao je za alo.rs advokat Aleksandar Guberinić iz Smedereva, branilac Dane Manevske. On je ujedno, po službenoj dužnosti zastupao i MIlicu Novaković iz Rume i Bojanu Petrović iz Beograda.

U naredna dva sata svi Milićevi prijatelji bi trebalo da budu pušteni na slobodu.

Oni će kazne kućnog pritvora početi da izdržavaju kada se utvrdi da postoje tehnički uslovi za to.


U nedelju uveče je, nakon deportacije iz Kine, uhapšen na aerodromu Nikola Tesla i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Milićev: Zarađujem 23.000 dinara mesečno

Milićev je rekao da radi kao menadžer restorana "Bela note" i da zarađuje 23.000 dinara, oženjen je i bez dece i nema imovinu u svom vlasništvu.

Milićevu je pritvor odredjen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica, jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.


On je 10. avgusta letom za Istanbul u 12 i 25, sa svojim pasošem nasustio zemlju. Imao avionsku kartu u jednom pravcu.


Uhapšen je u Kini 29. avgusta po srpskoj poternici, a pošto nije imao uredne papire za boravak u Kini ta država je odlučila da ga protera bez čekanja formalnog zahteva za izručenje koji je ranije najavljen iz Srbije.


Milićev se tereti za krivično delo "teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja", učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu preti kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i za krivično delo nepružanje pomoći licu povredjenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.


Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".


Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Poslednji komentari
  • B54 Vreme: 12.09.2014 15:27h

    'Ajmo malo i o malom Mitroviću, šta je majstori, ne sme se ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP