Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VISOK VODOSTAJ SAVE ONEMOGUĆAVA PRONALAŽENJE NESTALIH DRUGARA

Ni traga ni glasa
od čamdžije i dečaka!

Autor: E. Sadiku - B. Jelovac | 26.03.2013 - 16:24:00h | Komentara: 1

Pripadnici rečne policije i Žandarmerije i dalje pretražuju Savu, u delu kod Makiša, u potrazi za Ismetom Fekovićem (64) i šesnaestogodišnjim Andrejem Marićem, sinom Jasmine Mitrović Marić, savetnice predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji su u nedelju nestali u reci kada im se prevrnuo čamac. Visok vodostaj i niska temperatura vode ne idu naruku tragačima jer pod takvim uslovima ne mogu se angažovati ronioci.

Jasmina Marić

*Kliknite za uvećanje

- Čamac se prevrnuo na 12. kilometru sa desne strane Save, a pretražuje se bukvalno svaki pedalj dva kilometra uzvodno i sedam kilometara nizvodno. Nažalost, uslovi na reci otežavaju potragu, temperatura vode je nešto malo iznad nule, Sava je nadošla samo tako, a uz to još i nosi razno smeće i drveće, pa jedva da čamac može da ide uzvodno, a kamoli da čovek pliva.

Policijski čamac

Patrolni čamac Žandarmerije | Foto: Dimitrije Goll

 

Nedostupna

Jasmina Marić

Telefon Nikolićeve savetnice za medije, Jasmine Mitrović Marić, majke nestalog Andreja, od nedelje je nedostupan, tako da ni prijatelji ni stranačke kolege nisu uspeli da stupe u kontakt sa nesrećom ženom, koja sa porodicom prolazi kroz pravu agoniju.

Otuda nema uslova da se angažuju ronioci, tako da Žandarmerija koristi sonar, a rečna policija bukvalno zagleda pod svaki splav, čamac i sve ostalo što je na vodi proveravajući da li su se tela eventualno upetljala ili zakačila za nešto jer u ovakvim uslovima može da se desi da ne isplivaju na površinu ni u narednih deset dana, odnosno može se očekivati da isplivaju tek za dvadesetak dana - kaže naš izvor.


Čamac u kojem su bili Feković i Marić, koji je bio pun drva, potonuo je u blizini firme „Brodotehnika“ a plovilo je prevrnuto pronađeno oko dva kilometra dalje kod šljunkare firme „Caričin grad“, nizvodno ka Beogradu.
- Policija neprestalno kruži rekom i traga za njima. Ali, ne znam šta da kažem! Pod pretpostavkom da su stvarno upali u reku i ukoliko nisu imali pojaseve za spasavanje i veslo, a bili su obučeni u zimsku garderobu, male su šanse za neke pozitivne vesti. Debela jakna, džemper i čizme se prosto brzo natope i povuku vas izuzetno brzo na dno, tako da u ovim vremenskim uslovima i najbolji plivači imaju minorne šanse da prežive - objasnio je za „Alo!“ Nebojša Vasić, kapetan broda „Topčider“, kog smo juče zatekli u blizini mesta nesreće.

Feković i sin predsednikove savetnice Jasmine Mitrović Marić u nedelju su navodno skupljali drva. Obojica su imali sojenice na Savi, gde su bili komšije i prijatelji.

Makiš poplave

Vikendica Ismeta Fekovića | Foto: Dimitrije Goll

Čovek laf
U sojenici u kojoj je živeo Ismet Feković juče su se okupili rodbina i prijatelji u nadi da će im neko reći nešto o Ismetovoj sudbini.
- Ismet je bio laf od čoveka. Školovao je ćerku i sina! Radio je u predstavništvu „Ineksa“ u Kini, a potom i u predstavništvu „Mercedesa“ u Novom Beogradu. Andreja je upoznao baš tu na Savi, gde su bili komšije i odmah ga je zavoleo jer je bio čovek koji je voleo život i mladost. Ponašao se prema njemu kao da je njegovo dete! - kratko je rekao Fekovićev prijatelj.

Poslednji komentari
  • Deda Vreme: 27.03.2013 08:08h

    Iskreno saučešće porodicama. Odrastao sam na Dunavu i mislim da znam njegove ćudi. Kada se desi utapanje, a struje su jake zbog vodostaja.Utopljenike treba tražiti tridesetak do četrdeset kilometara nizvodno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP