Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TOKOM 2012. GODINE MESEČNO BAR PO JEDNO MONSTRUOZNO UBISTVO

Nije horor film, ovo je Srbija!

Autor: B. Jelovac - A. Dimitrovska | 31.12.2012 - 22:16:00h | Komentara: 0

Godina za nama ostaće upamćena i po povećanom broju monstruoznih ubistava u Srbiji, koja, prema mišljenju stručnjaka, svedoče o stepenu izopačenosti i gubitku moralnih stega u našoj zemlji, ali i pokazuju koliko smo se zapravo navikli na morbidnosti, iako ni u drugim zemljama nije ništa bolje.

Stručnjaci: Gubimo granice i skoro da smo se navikli na morbidnosti

Stručnjaci: Gubimo granice i skoro da smo se navikli na morbidnosti | Foto: Nenad Mihajlović

Za razliku od 2007, kada je Srbija bila u šoku zbog Danijela Jakupeka (31), koji je ubio i iskasapio na delove Vasilija Trbovića (26) i njegovog petogodišnjeg sestrića Luku, tokom 2012. gotovo svakog meseca šokirala su nas i jezivija ubistva od ovog, a neka od njih ne bi bolje smislili ni scenaristi horor filmova.

Odrubljena glava Mirjane Todorović nađena na trpezarijskom stolu

Odrubljena glava Mirjane Todorović nađena na trpezarijskom stolu


Tako se prvog dana Božića 2012. u Jagodini saznalo za ubistvo, gotovo jezivije i od Jakupekovog stravičnog zločina. Sava Todorović (31) udario je čekićem u glavu majku Mirjanu (60), potom je iskasapio i na kraju joj odrubio glavu, te je ostavio na trpezarijski sto i pozvao policiju.

Milanče Ivanović (42)

Milanče Ivanović (42)

Marija Mihajlović (22)

Marija Mihajlović (22)

Otac nesrećne pevačice Marije Mihajlović (22), koju je sa 25 udaraca čekićem 1. februara u okolini Smedereva ubio harmonikaš Milanče Ivanović (42), nije mogao da identifikuje svoje dete jer joj je glava bila u potpunosti smrskana.

Iskasapio Dragana Petrovića naočigled njegove 12-godišnje ćerke: Rajko Jovanović

Iskasapio Dragana Petrovića naočigled njegove 12-godišnje ćerke: Rajko Jovanović

Poslednjeg dan februara Srbiju je šokirao monstruozni čin Rajka Jovanovića (27), koji je sekirom ubio i masakrirao Dragana Petrovića (52), i to naočigled 12-godišnje ćerke Dragane, koju je potom pokušao da siluje, što na kraju nije uspeo jer je bio previše pijan.

- Za monstrume su tipična kasapljenja žrtava, a sama monstruoznost pokazuje stepen nečije izopačenosti jer nije u ljudskoj prirodi da se tako ponaša prema saplemenicima. U našoj zemlji od devedesetih naovamo stalno imamo smanjenje društvenih sprega, razvodnjavaju se autoritet porodice i škole, gubimo atribute moralnosti, odnosno nije nas više briga šta će svet kazati...
I bez ikakvih obrazaca ponašanja, bukvalno gubimo granice u svemu i otuda se može reći da imamo kulminaciju svega u protekloj godini i da smo se skoro pa i navikli na morbidnosti - objašnjava za „Alo!“ kriminolog Zlatko Nikolić.

Đuro Ćulibrk presekao supruzi srce napola

Đuro Ćulibrk presekao supruzi srce napola


Dejan Ilić (53) je ubio oca Radovana 9. marta u Vladimircima, a onda ga je u kupatilu rezao na najsitnije delove s namerom da se otarasi tela, ali nije otišao tako daleko kao Đuro Ćulibrk (71) iz Futoga, koji je 21. marta u Futogu ubio suprugu Nevenku (63), a potom joj odsekao glavu, povadio creva i jedno plućno krilo, odsekao grudi, izvadio srce i presekao ga napola.

Darijan Musić (25) zverski pretukao do smrti Vladislavu Červenko (25), gasio joj cigarete po telu i istetovirao datum svog rođen

Darijan Musić (25) zverski pretukao do smrti Vladislavu Červenko (25), gasio joj cigarete po telu i istetovirao datum svog rođenja


Sredinom novembra javnost je takođe šokiralo ubistvo foto-modela Vladislave Červenko (25), koju je u Novom Sadu zverski pretukao njen dečko Darijan Musić (25).

Vladislava Červenko (25)

Vladislava Červenko (25)


Policija je u stanu zatekla nago beživotno telo u lokvi krvi unakaženo do neprepoznatljivosti, sa slomljenim rukama, nogama, grudnim košem... i opekotinama od cigareta po celom telom. Da užas bude veći, Musić joj je pred samu smrt istetovirao svoj datum rođenja od ramena do malog prsta.

Miomir Mihajlović

Miomir Mihajlović | Foto: Branko Janačković


Već u decembru javnost je bila zgrožena ubistvom Stanislave Mihajlović (78), kojoj je sin Miomir (48) oklagijom smrskao glavu i potom tri naredna dana palio tamjan i sveće oko leša držeći opelo.

BIZARNA 2012.

Dugom devetkom oduvao testise
JANUAR - Novogodišnja noć bila je burna za Veterina Budimirovića (59) iz sela Melnica kod Petrovca na Mlavi, koji je slučajno pištoljem koji je hteo da zadene u pojas pucao u svoj polni organ. „Samo mi je čudo spaslo muškost“, rekao je Veterin posle nesvakidašnjeg događaja.


Ubijen zbog barske stolice
FEBRUAR - Kako barska stolica može da bude okidač za smrt, pokazao je i slučaj Saše Rikića (36) iz Futoga, koji je brutalno pretučen u kafiću iz kojeg je navodno hteo da ukrade barsku stolicu.


U parku sahranio Daru Bubamaru
MART - Milan Milosavljević iz Niša napravio je pravu pometnju kada je svog šarplaninca sahranio u gradskom parku. „Nisam hteo nikoga da uznemirim, već sam Daru Bubamaru sahranio u parku kako bismo mogli često da joj dolazimo na grob“, pravdao se Darin gazda.


Sahranili pogrešnog čoveka
APRIL - Zoran Jakovljević iz Beograda greškom je sahranjen u Kruševcu umesto prezimenjaka Dušana iz tog grada. Bizarna greška otkrivena je kad se Zoranova rodbina spremala da ga sahrani na Centralnom groblju u Beogradu.

Marko Tomović (21)

Marko Tomović (21)


Skončao dok je lovio zeca
MAJ - Marko Tomović (21) iz sela Koštunići izgubio je život nesrećnim slučajem pucajući iz lovačke puške dok je lovio zeca. On je životinju video na putu, pucao u nju, a potom se sapleo i drugi fatalni metak ispalio u sebe.


Kad pobesne državna goveda...
JUN - Jedna od 50 priplodnih junica simentalske rase koje su iz donacije Ministarstva poljoprivrede podeljene stočarima prijepoljskih sela u trenutku ludila napala je svog novog gazdu. Do incidenta je došlo kada je životinja koja je bila u zabranu pored kuće svog vlasnika, i pored pokušaja dvadesetak meštana i komšija da je zaustave, nasrnula na seljaka.


Spalio se ispred suda
JUL - Radivoj Č. (64) zapalio se ispred zgrade zrenjaninskog suda i utrčao u sudski hol zbog dugogodišnjeg sudskog spora s komšijom zbog dela stana.


Bežeći od žene „nakačio“ policiju na vrat
AVGUST - Posle polusatne potere beogradskim ulicama, policija je privela državljanina Nemačke poreklom iz Srbije koji se svojim „audijem AS“ vozio suprotnom trakom. „Za sve je kriva moja žena“, žalio se gastarbajter.


Prebio ženu zbog lošeg ručka
SEPTEMBAR - Dragoslav R. (48) iz Velikog Gradišta uhapšen je pošto je metalnom šipkom prebio svoju suprugu i ćerku. To je učinio jer nije bio zadovoljan ručkom koji mu je supruga skuvala.

Mesto zločina

Mesto zločina


Ubio novinara, pa se vratio na uviđaj
OKTOBAR - Nikola Barac ubio je na Novom Beogradu Ljubomira Kučića, penzionisanog novinara. Barac je isprva pobegao s mesta zločina, da bi se potom vratio i inspektorima koji su radili uviđaj rekao: „Ma, samo da vidim šta sam uradio“.


Uterivač dugova pogrešio kuću
NOVEMBAR - M. J. (41) iz jagodinskog sela Voljavče prebio je tri osobe zahtevajući da mu kažu gde se nalazi osoba koja mu duguje novac. Ubrzo je, međutim, shvatio da je pogrešio kuću i mirno otišao.


Mrtvaka tužili za sahranu
DECEMBAR - JKP „Kominalprojekt“ iz Bačke Palanke uporno je Slavku Strugaru, preminulom pre dve godine, slao opomene pred utuženje jer duguje 16.138 dinara za pogrebne troškove. „Ako vi nagovorite Gospoda Boga da me vrati na Zemlju, ja ću, uz dužno poštovanje prema vašoj kompaniji, platiti. Moram da vas obavestim da sam ja zauvek otputovao sa zemaljske kugle...“, pisalo je u pismu koje je Strugarov komšija koji je bio zadužen za sahranu odgovorio ovom komunalnom preduzeću.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP