Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŠTA ĆE SVE ŠARIĆ REĆI?

Nije Miša jedina banana!

Autor: Ivana Kljajić | 19.03.2014 - 13:21:00h | Komentara: 2

Uprkos čaršijskim opkladama, Darko Šarić nije pao uoči izbora. Uhapšen je dva dana nakon istorijskog trijumfa budućeg premijera Aleksandra Vučića i njegovih naprednjaka, čime je pregovorački proces formiranja nove vlade dobio sasvim novi okvir. Kakav, tek će se videti. Jer, kako će tačno izgledati džentlmenska ponuda Vučića da sa apsolutnom većinom u parlamentu uvuče još nekog političkog partnera u novi mandat sada će zavisiti od prljavštine koja je juče, zajedno sa Šarićem, doletela sa podgoričkog aerodroma. Za sada je Ivica Dačić, ministar policije u dva prethodna mandata i trenutno najnapadnija Vučićeva „udvarača“ za još jedan politički brak, jedino ime koje se prethodne dve godine vezivalo za slučaj „Šarić“. Niko svakako ne veruje da još neko neće isplivati.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković za „Alo!“ kaže bi u nastavku ove istrage mogle na videlo izaći vrlo ozbiljne činjenice.

Miša Banana i Darko Šarić

Darko Šarić i Miša Banana

 
- Ne bih se iznenadio da dobijemo neke čak i šokantne informacije. U svakom slučaju, političkih implikacija će biti, ali kakve će one biti zavisiće pre svega od toga dokle će istraga dosegnuti i šta će biti otkriveno. Sigurno je da Šarić ovakvu imperiju nije mogao da stvori bez direktne ili indirektne asistencije političara. Jeste se pominjao Dačić, ali ja očekujem još imena, jer je ovo suviše ozbiljan slučaj i mnogo krupnih zverki iz kriminala je upleteno - kaže on za „Alo!“.
I kriminolog Zlatko Nikolić smatra da će hapšenje narko-bosa sigurno rezultirati istragama u pravcu onih, pre svega političara i policajaca, koji su mu omogućili da stvori carstvo i pere novac u Srbiji. On je podsetio da je Šarićev novac umešan u privatizacije poljoprivrednih kombinata i vlasništvo nad nekretninama u Vojvodini.
- To znači da skoro da nema čistih ruku u Vojvodini. Ne bih voleo da sam u koži nekih političara. Ako znamo šta je Šarićeva grupa sve pokupovala u Srbiji, gde je prala novac, nije teško locirati koja grupa političara i iz kog kraja naše zemlje će biti najugroženija i najuplašenija... Rasplešće se mnoge afere, jer organiziovani kriminal je takav organizam da ne može da funkcioniše bez direktne veze sa strukturama vlasti - naglašava Nikolić.

POGLEDAJTE KAKO JE FUNKCIONISALA ŠARIĆEVA KRIMI ORGANIZACIJA

POGLEDAJTE KOJIM JE HIRURŠKIM ZAHVATIMA PODVRGNUT DARKO ŠARIĆ

PROČITAJTE KAKO JE PROTEKAO ŠARIĆEV SUSRET SA PORODICOM

Afera „banana“

Afera „banana“ udarila je na lidera SPS-a na početku njegovog premijerskog mandata, kada su obelodanjene njegove veze sa Šarićevim narko-klanom, ali ga sa tog mesta i ispraća u velikom stilu - najpre hapšenjem čoveka za tu vezu Branka Lazarevića, a sada i Darka Šarića. Međutim, teško je poverovati da o Dačićevim susretima s Mišom Bananom u ono vreme nisu znali Miodrag Miki Rakić i Boris Tadić, koji su ga 2008. politički oživeli i uveli u Ministarstvo unutrašnjih poslova. „Bananu“ su posle progutali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić koji su mu dodali i premijerske prinadležnosti. Zanimljivo je da apsloutni pobednik izbora budućeg partnera, ne računajući manjinske liste, može da traži samo u strankama Dačića i Tadića.
 
Poslednji komentari
  • Klaka Vreme: 19.03.2014 13:37h

    Agencija za privatizaciju je bila iz Beograda i tu treba tražiti saradnike Šarića.

  • boba Vreme: 20.03.2014 06:50h

    tu su jos banana dacic,banana vucic,zato se i stite medjusobno i pored toga sto je jedan od banana provaljen,a druga banana nesme ni da pisne,zato su i naduvali pricu oko potrcka sarica da skrenu pricu sa njih samih !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP