Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROĐE GODINA, A SMRT MILORADA PROTIĆA I DALJE MISTERIJA

Nije oklagija, već sačekuša!

Autor: Gane Đorđević | 27.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ni godinu dana posle smrti Milorada Protića (59) iz Vračevića, koji je najverovatnije umro od posledica teških povreda zadobijenih u tuči, u sudu u Valjevu još nije započela istraga o ovom slučaju, jer se čekaju rezultati medicinskog veštačenja!?

Povrede su bile toliko teške da je Milorad ostao u kolicima i izgubio moć govora: Ana Protić

Povrede su bile toliko teške da je Milorad ostao u kolicima i izgubio moć govora: Ana Protić

Tako je krvavi obračun koji se dogodio na Aranđelovdan 2011. u kome su učestvovali pokojni Protić i njegov komšija Rade Radovanović, još obavijen velom tajne. Sve se odigralo u Radetovoj kući, ali su nerazjašnjene okolnosti koje su dovele do toga da se nekadašnji dobri prijatelji zavade i da jedan od njih na poprištu sukoba ostane bukvalno polomljen, a drugi lakše povređen ubodom noža u stomak.

Umro pet mesci  nakon batina: Protić

Umro pet mesci nakon batina: Protić

Sudija: Zatrpani smo predmetima


Sudija Osnovnog suda u Valjevu Nebojša Popović, kod koga se nalazi ovaj predmet, potvrdio je za “Alo!” da istraga povodom smrti Milorada Protića još nije pokrenuta. On je rekao da se čekaju rezultati medicinskog veštačenja od kojih zavisi da li će istraga biti nastavljena u Osnovnom ili će predmet biti prosleđen u Viši sud. Prema rečima sudije Popovića, istraga u ovom slučaju neoubičajno mnogo kasni. On se požalio i na preopterećenost suda. Kako je rekao, samo od početka ove godine, on je dobio 91 novi slučaj i da je slična situacija i kod kolega koji su poput njega naprosto zatrpani predmetima.

Ana Protić, supruga nastradalog, sumnja u, doduše još nezvaničnu verziju ovog događaja, po kojoj je njen muž navodno nožem napao svog komšiju koji ga je zatim, u samodobrani, prebio oklagijom. Tom prilikom Miloradu su, osim lobanje i obe vilične kosti, polomljena još četiri rebra, a soba u kojoj je pronađen van svesti, prema izjavama svedoka, bila je bukvalno oblivena krvlju. Povrede su bile tako teške da se iz kome probudio tek nakon deset dana. Međutim, izgubio je moć govora, a do smrti, pet meseci kasnije, nije izlazio iz invalidskih kolica.

- Zbog velike razlike u snazi uverena sam da Rade nije mogao sam da mu nanese tako teške povrede. Ubeđena sam da je Milorad upao u zamku i da ga je tog dana tuklo više osoba - izražava svoje sumnje ožalošćena udovica.

Nakon uviđaja policija je protiv obojice učesnika tuče podnela prijave zbog nanošenja teških povreda, ali je Protić kasnije preminuo. Međutim, istraga ni posle godinu dana od njegove smrti još nije pokrenuta, jer se čekaju rezultati medicinsakog veštačenja. Ako se pokaže da Protić nije preminuo od posledica povreda zadobijenih u tuči predmet će ostati u osnovnom sudu.
Ukoliko se pak ispostavi da su povrede koje mu je komšija naneo oklagijom bile presudne za njegovu prevremenu smrt proces će biti nastavljen u valjevskom višem sudu, a protiv Radovanovića će se voditi istraga zbog ubistva.

- Nije mi jasno zbog čega se tako dugo čeka na taj famozni izveštaj, kad je očigledno da su mu povrede skratile život. Moj suprug je bio najjači u selu, a kad se probudio iz kome, izgubio je moć govora i nije više mogao da hoda. Od tada, pa sve do smrti, on više nije ličio na sebe - objašnjava Protićeva supruga.

Teodora  Jovanović (5)

Teodora Jovanović (5)

Nisu imali para da plate veštačenje


Ovo nije prvi put da sud u Valjevu kasni sa početkom istrage zbog čekanja rezultata medicinskog veštačenja. Istraga povodom smrti petogodišnje Teodore Jovanović, iz sela Čukovac, koja je preminula 1. oktobra 2009. kasnila je više od dve godine jer Osnovni sud u Valjevu nije bio uplatio 165.000 dinara Sudsko-medicinskom odboru Medicinskog fakulteta u Beogradu za tu uslugu. Devojčica je umrla na dečijem odeljenju valjevske bolnice, u koju je primljena u teškom stanju sa bolovima u stomaku. Prethodno je dežurni pedijatar u bolnici Teodoru vratio kući bez analiza krvi, snimanja i drugih pretraga. Iste noći njeno stanje se pogoršalo, a ujutru je nastupila smrt.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP