Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ROĐACI UBIJENIH U ŽARKOVU OGORČENI PRESUDOM

Niko kriv za masakr u Žarkovu!

Autor: D. Ćuruvija - A. Dimitrovska | 05.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 10

Oslobađajuće presude epilog su šestogodišnjeg postupka povedenog posle svirepog ubistva građevinskog preduzimača Zorana Obradovića (48), supruge Dragice (43), njihovog sina jedinca Željka (22) i njegove devojke Maje Gostić (20) u njihovom stanu u Spasenovićevoj ulici 12, u Žarkovu, u Beogradu.

Tanja Gostić drži  fotografiju ubijene ćerke Maje

Tanja Gostić drži fotografiju ubijene ćerke Maje | Foto: Jelena Vučetić

U Višem sudu u Beogradu
oslobođeni su optužbi za
iznudu Milan Paunović (47),
Rade Radojević (46) i Milomir
Marković (29)

Bivši policajac Milan Paunović Paun (47), Rade Radojević (46) i Milomir Marković (29) prekjuče su zbog nedostatka dokaza oslobođeni u Višem sudu u Beogradu optužbi da su iznudili 80.000 evra od Zorana Obradovića.
Ubistvo Obradovića i Gostićeve do danas nije rasvetljeno, što doliva so na rane njihovim porodicama.


“Nema pravde! Čudno je što posle šest godina nisu otkrivene ubice i nalogodavci”, ogorčeno je juče za “Alo!” rekao Ljubiša Antonijević, rođeni brat Dragice Obradović, koji prvi put javno govori o tragediji.

Optužbi za četvorostruko ubistvo ranije su pravosnažno oslobođeni Paunović i Milija Veljković (61), prvi komšija Obradovića. Paunović se u ovom ponovljenom postupku teretio za iznudu, zajedno sa Radojevićem i Markovićem. Pomenutom presudom bivši policajac je osuđen na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Dragica Obradović, Željko Obradović, Zoran  Obradović

Dragica Obradović, Željko Obradović, Zoran Obradović

“Skandalozno je što ni posle toliko godina nisu pronađeni zločinci koji su ubili moju Maju i Obradoviće. Ne znam kome da se obratim da pokrene neku istragu jer smatram da su ubice i nalogodavci i dalje na slobodi. Kao da se ništa nije dogodilo. Pa kuče se ubije i digne se pompa, a ne za četiri ljudska života. Ogorčena sam jer ne mogu da nađem pravdu za svoje dete”, kaže za „Alo!” Tanja Gostić (47), majka ubijene Maje Gostić, i dodaje da je “zločin sigurno neko zataškao”.

“Nisu čista posla u pitanju. Svaki treći dan idemo na groblje, a teško mi pada kada moram da prođem pored kuće u kojoj je ubijena moja ćerka”, rekla je Tanja Gostić.

Zločin se dogodio 27. oktobra 2007, a u Obradoviće i Gostićevu pucano je iz “škorpiona”. Tokom uviđaja pronađene su 56 čaure, na stolu Obradovića policija je zatekla čaše sa pićem, ali i šoljice sa kafom. Vrata stana nisu bila razvaljena. Sumnja se da je ubica bio dobar prijatelj porodice jer mu je Dragica otvorila vrata i sačekala ga na ulazu. Nekoliko meseci nakon zločina uhapšeni su Radojević i Marković, koji su, kako se tada pominjalo u medijima, u policiji rekli da iza iznude od oko 80.000 evra navodno stoji Paunović, koga je sud oslobodio optužbe.

Ostavinski postupak
U Prvom osnovnom sudu trebalo bi uskoro da počne ostavinski postupak iza pokojnog Obradovića kako bi se utvrdilo ko su naslednici placa i zgrade u Spasenovićevoj ulici 12, gde je izgrađena zgrada od 600 kvadrata. Kako sazanjemo, za ostavinu je zainteresovano 20 porodica.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 05.12.2013 09:30h

    UZAS I SRAMOTA.Saucesce porodicama...a za one koji vape za istinom..Istorija ovakvih ubistava ukazuje da su obicno ucinjena iz interesa..koji se u ovom slucaju vrlo verovatno krije u onih 600 kvadrata i tu su nalogodavci,a zavidne placene komsije i zli ljudi i policajci/takodje potplaceni/ obavili su sam cin i kvalitetno uklonili dokaze...JER SAMO ONI ZNAJU KAKO SE TO RADI.

  • Darko Vreme: 05.12.2013 09:41h

    Da li je moguce da cela porodica nestane, a da ova nasa nesposobna polcija koja je verovatno i umesana u zlocin nista ne moze da uradi. Ja stvarno mislim da postajemo gori i od Afrike. Mozes tako lako da nestanes, a da za to niko en odgovara.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 05.12.2013 09:43h

    Поделите народу оружје све са муницијом и РАП-ом, да се народ сам брани од бандита. Доста злочина!

  • Nenad Vreme: 05.12.2013 12:38h

    Opet policajac optuzen za iznudu? Ma nije moguće. Pa korupcija u ovoj drzavi je dovedena do savrsenstva.

  • mladen Vreme: 05.12.2013 13:31h

    vratiti hitno smrtnu kaznu i doživotnu robiju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP