Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SVEDOČIO ROBERT RADOJIČIĆ, ŠEF OBEZBEĐENJA SPLAVA „BLEJVOČ“

Nikola Vavić nije imao razloga da me upuca

Autor: M. Dudvarski | 19.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Robert Radojičić (28), nekadašnji šef obezbeđenja „Blejvoč“ kojeg je prošle godine na tom splavu ranio Nikola Vavić (25), izjavio je juče u Višem sudu da nije video ko ga je upucao u leđa i da je sa optuženim Nikolom i njegovim rođenim bratom Aleksandrom Vavićem (28), vođom „Alkatraza“, u dobrim odnosima.

Nakon pucnjave završio u  kolicima

Nakon pucnjave završio u kolicima

- Nikola je došao na splav i mi smo se pozdravili. Bio je u društvu nekih devojaka. Sedeo sam na mostu splava na barskoj stolici i posle nekog vremena osetio sam jak udarac u leđa. Mislio sam da se neko potukao i udario me. Pao sam na zemlju, zujalo mi je u ušima i nisam osećao noge, tada sam shvatio da sam ranjen. Nisam video Nikolu - rekao je Robert, koji je u Palatu pravde došao u invalidskim kolicima, jer mu je posle ranjavanja oduzet donji deo tela.


Terzić neće biti svedok

Konstadin Terzić, sin generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, neće biti pozvan da svedoči u postupku koji se vodi protiv Nikole Vavića u Višem sudu u Beogradu. Iako ga je Vavićeva odbrana predložila za svedoka, juče je odustala jer su svedoci ispričali kako ništa nisu videli ni čuli.

Na podsećanje sudije Dragomira Gerasimovića da je u istrazi rekao da je moguće da ga je Nikola Vavić ranio, jer se radilo o rani koju je načinio metak od devet milimetara, Robert Radojičić je rekao da je tada bio u bolnici pod lekovima, kao i da je imao infekciju, i da se ne seća da je to izjavio.

- Nema razloga da me Nikola upuca. Sa njim i njegovim bratom sam u dobrim odnosima. Što se tiče krivičnog i materijalnog gonjenja, ne pridružujem se kada je u pitanju Nikola, a sigurno ću se pridružiti kada se pravi krivac bude otkrio - izjavio je on.

Osim Radojičića saslušani su i drugi pripadnici obezbeđenja splava „Blejvoč“, kao i jedan od menadžera Igor Katić.
Prema optužnici, Vavić i Radojičić su se posvađali i izašli ispred splava. Negde oko 2.25 odjeknuo je pucanj i ostali članovi obezbeđenja su pojurili da vide šta se dešava. Na „Blejvoču“ je u tom trenutku bilo oko 500 ljudi, a na Vavića je nasrnuo ostatak obezbeđenja i pretukao ga. Zasad se utvrđuje da li je on bežeći pao u vodu, kako su tvrdili učesnici, ili su ga bacili, kako su naveli pojedini očevici, što je verovatnija verzija. On je potom doplivao do jednog čamca, gde se sakrio i gde ga je patrola rečne policije i pronašla.
Poslednji komentari
  • Darko Vreme: 19.06.2015 10:00h

    Ovaj ga napravi invalidom i jos ga uplasi da svedoci. Ma nema te sile koja bi me odvratila da malo razmazeno deriste posaljem u zatvor. Mozda bi ga jedino cekao da ziadje pa da ga ubijem, a meni ko invalidu u ztvrou bi bilo bolje jer bi morali da mi daju posebne uslove.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP