Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTRAGA ZA DVOJICOM MANIJAKA

NIŠ: Mame učenice u automobil nudeći prevoz!

Autor: Branko Janačković | 11.10.2014 - 20:32:00h | Komentara: 0

Dvojica nepoznatih muškaraca u dva navrata su pokušali da namame tri učenice OŠ „Kole Rašić“ iz Niša koje pohađaju treći i četvrti razred da uđu u njihove automobile! Nasilnog uvlačenja u vozila nije bilo, kažu u policiji, već su deci nudili „prevoz do kuće“, ali su sve devojčice na sreću odbile.

Poslednji slučaj se dogodio 2. oktobra na uglu ulica Kovanlučke i Starca Vujadina, oko 500 metara od škole, a incidenti su 3. i 6. oktobra prijavljeni policiji koja intenzivno radi na njihovom rasvetljavanju

Uznemiravanje prijavile  učenice nižih razreda OŠ „Kole Rašić“  u Nišu

Uznemiravanje prijavile učenice nižih razreda OŠ „Kole Rašić“ u Nišu | Foto: Kostadin Kamenov

- Učenica je ispričala da su joj na povratku iz škole dva muškarca iz automobila ponudila da je odvezu kući. Ona se uplašila, pomerila u stranu, a komšije su pozvale njenu majku. Nije bilo nikakvog nasilnog uvlačenja u vozilo. Majka devojčice, koja inače radi u MUP-u, sutradan je prijavila događaj, a mi smo kao škola odmah obavestili školskog policajca - kaže direktor škole Saša Tončev.
On potvrđuje da se tek posle ovog događaja, saznalo za još jedan sličan incident koji se odigrao nekoliko dana ranije.
- Tek kada se pročula priča o ovom događaju, dve učenice trećeg razreda prijavile su da su i njima dvojica muškaraca ponudili da ih odvezu kući, jer je padala kiša tog dana. To se desilo nekoliko stotina metara od škole, u Njegoševoj ulici. One, međutim, nisu to nikome prijavile, dok se ovaj drugi slučaj nije desio - dodaje Tončev.

Direktor škole Saša Tončev

Direktor škole Saša Tončev | Foto: Kostadin Kamenov

 
Škola je prijavila drugi slučaj 6. oktobra, nakon što su se devojčice poverile i ispričale šta se desilo.
U niškoj policiji potvrđuju da im je prijavljeno da su dve nepoznate osobe iz “crvenog automobila” uznemiravale učenice nižih razreda posle izlaska iz škole i navode da od istog trenutka rade na pronalaženju ovih osoba, ali istovremeno i intenzivno obezbeđuju i obilazi zone oko škola i na području grada.


Direktor: Deca su u zoni škole bezbedna

Tončev napominje da uprkos svemu bezbednost dece u ovoj školi nije ugrožena.
- Odmah posle ovih incidenata održali smo vanredni razredni čas gde smo ponovili deci ono što im stalno pričamo - da ne uzimaju od nepoznatih ništa i da sa nepoznatima ne razgovaraju. Nijedan incident nije se desio u neposrednoj blizini škole niti u zoni škole. Prijavili smo sve policiji koja radi na slučajevima - kaže Tončev.

Petak spasao mlađe drugarice od manijaka

Školu „Kole Rašić“ pohađa oko 600 učenika, ima video-nadzor i školskog policajca. Jedan od učenika petog razreda tvrdi da dve devojčice nisu ušle u automobil, jer ih je on sprečio.
- Bilo je to na autobuskom stajalištu u Njegoševoj ulici. Vraćao sam se kući i video dve učenice iz mlađih razreda pored automobila iz kojeg im je vozač ponudio da ih odveze do kuće. Imao je crveni automobil sa belim gepekom. Ja sam im rekao: „Pomerite se odatle, ne ulazite“, i one su se pomerile - kaže taj učenik.

Trubio iz automobila

Niškoj policiji je u međuvremenu prijavljeno još jedno uznemiravanje, ovog puta učenika OŠ „Mika Antić“. Kako „Alo!“ saznaje, pre nekoliko dana jedan muškarac je trubio iz atomobila detetu koje se vraćalo iz škole. Ono je sve ispričalo roditeljima, koji su odmah obavestili policiju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP