Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OSLOBOĐEN POSLE SEDAM GODINA

Nisam kriv za smrt devojčice!

Autor: B. Nenković | 27.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 7

Doktor Dragan Marković, radiolog Kliničkog centra iz Kragujevca, pravnosnažnom presudom je oslobođen za nesavesno lečenje trogodišnje D. M., koja je 2007. godine preminula zbog tumora na mozgu.

Dočekao: Dragan Marković

Dočekao: Dragan Marković

Apelacioni sud u Kragujevcu je krajem oktobra potvrdio oslobađajuću presudu za doktora Markovića. U prvostepenom postupku u osnovnom sudu u Kragujevcu on je bio nepravosnažno osuđen na osam meseci zatvora i tri godine zabrane rada.


- U prvostepenom postupku bilo je mnogo neregularnosti i pritisaka. Zbog toga sam spreman sada da sarađujem kako bi se utvrdilo ko je kriv što sam sedam godina bio izložen osudi. Obratio sam se i ministru Selakoviću, jer mislim da ima mesta za istragu. Odrekao bih se odštete ukoliko pravda bude zadovoljena - izjavio je dr Dragan Marković na konferenciji za novinare koja je juče organizovana u kragujevačkom ogranku Srpskog lekarskog društva.

Doktor Marković je 2006. godine obavio radiološki pregled trogodišnje D. M. u privatnoj ordinaciji, i kako tvrdi, tada na snimku nije bilo promena na mozgu. Devojčica je kasnije lečena u beogradskim klinikama. Otac devojčice je tada za medije izjavio da su lekari u Tiršovoj osam meseci posle pomenutog pregleda na magnetnoj rezonanci konstatovali teško oboljenje i da operacija nije moguća. Pala je u komu i preminula je 19. februara 2007. godine na Institutu za majku i dete.
Poslednji komentari
  • pacijentkinja Vreme: 27.11.2014 08:56h

    Moja ogromna podrska za dr. Markovica, divan covek, vrlo savesan u obavljanju svoga posla i pristupa radu. Zao mi je devojcice ali ja sam ubedjena u njegovu nevinost. Vrlo predan svom pozivu o strucnosti da ne pricam.

  • mama Vreme: 27.11.2014 09:06h

    Dr.Markovic mi je spasio majku pre par godina i da njega nije bilo pitanje je dali bi sad bila ziva. Vrlo prijatan, savesan i odgovoran ima moju podrsku .

  • Bon a part Vreme: 27.11.2014 13:41h

    Citiram Telegraf iz doba donošenja presude: "Dragan Marković, radiolog iz Kragujevca, osuđen je u Opštinskom sudu u Kragujevcu na kaznu od 8 meseci zatvora i 3 godine zabrane bavljenja lekarskim poslom. Presudno je bilo mišljenje sudskog veštaka, dr Gradimira (Gage) Dragutinovića, zaposlenog u KC Beograd, koga osuđeni Marković ocenjuje kao čoveka ''sumnjivih stručnih i moralnih kvaliteta.'' Marković je osuđen zbog smrti deteta koje je pregledao samo jednom. Dijagnoza - smrt od galopirajućeg raka mozga. Marković je pregled vršio u privatnoj ustanovi 10 meseci pre smrti. Dete je lečeno po renomiranim medicinskim ustanovama u Srbiji, kolege iz Beograda su, da izbegnu odgovornost za svoje propuste, optužile radiologa iz Kragujevca."

  • jelena Vreme: 27.11.2014 14:28h

    Velika podrska dr.Markovicu.jedan zaista izuzetan covek i vredan svakog poverenja.

  • Rada Vreme: 27.11.2014 15:28h

    Moja podrska ovom izuzetnom doktoru i coveku da istraje u svemu ovome.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP