Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UROŠ ILIĆ (9) GLEDAO KAKO MU SE BRAT STEFAN DAVI U RECI KARAŠ

„Nisam mogao da spasem batu”

Autor: J. Paunović- V. Vašalić | 17.06.2015 - 07:56:00h | Komentara: 12

„Mog batu je povukao mulj. Pokušavao sam da mu dodam granu da se uhvati i da ga izvučem, ali nisam uspeo. Gledao sam kako se davi. Nisam smeo nikome da kažem šta se desilo, jer sam se plašio oca...“, ovako se prekjuče policiji pravdao Uroš (9), dok je pokazivao na mesto u Banatskoj Subotici kod Bele Crkve, gde je voda odvukla njegovog brata Stefana (13).

Plače ceo dan za bratom: Uroš (9)

Plače ceo dan za bratom: Uroš (9)

Dečak koji je izmislio celu priču o otmici kako bi prikrio istinu, nakon pronalaska Stefanovog tela, plakao je i bilo je potrebno mnogo vremena da ga porodica smiri.


Potukli se zbog mobilnog?!

Kako „Alo!“ saznaje, Uroš se navodno tog dana sa bratom Stefanom (12) potukao zbog mobilnog telefona jer nisu mogli da se dogovore ko će ga koristiti.
- To je bila svakodnevna dečačka rasprava. Oni su posle toga nastavili da se igraju. Ipak se radi o dva dečaka - dodaje naš izvor.

- Tog dana su čuvali ovce zajedno. U jednom trenutku je jedno jagnje krenulo u reku Karaš. On je najverovatnije potrčao da ga spase i zagazio je u mulj koji ga je povukao. Na tom mestu je reka je najdublja, oko dva metra. Čim se uđe u vodu, kreće dubina. Nesrećni dečak nije mogao da se izvuče. Brat mu je dodavao granu, ali on nije mogao da je dohvati. Zbog toplog vremena telo je veoma brzo i isplivalo - priča naš sagvornik blizak ovom slučaju.

Stefan Ilić, čiji je leš nakon tri dana potrage otkriven u reci Karaš u Banatskoj Subotici, na leđima je imao povredu od udarca, a obdukcija je pokazala da je smrt nastala utapanjem. Njegovo telo nije bilo vezano, a na majici je imao veliku poderotinu. Kako je saopštio MUP Srbije, maloletni Uroš je priznao je da je izmislio bratovu otmicu.

Stefan Ilić

Stefan Ilić | Foto: RAS


Gordanina ćerka iz prvog braka ispričala je da ju je Uroš odveo do mesta, gde su pronašli Stefanovo telo i ispričao joj šta se desilo.
- Rekao je da je jedno jagnje iz stada koje su čuvali potrčalo ka Karašu, a da je Stefan krenuo za njim kako ne bi upalo u vodu. Stefan je skliznuo i upao u vodu. Uroš kaže da je pokušao da mu pomogne da izađe iz vode, pružio mu je neki štap. Kada je krenuo kući, video je crni automobil i trojicu muškaraca i tada je došao na ideju da izmisli priču o otmici. To je uradio jer se jako plaši oca, koji je, kažu, baš strog - rekla je Svetlana.

Otac i majka sa decom  pored Stefanovog kovčega

Otac i majka sa decom pored Stefanovog kovčega | Foto: Vladimir Vasalić


Uroš je sve vreme trčkarao po dvorištu i ulici, igrao se sa mlađom braćom. Kada smo ga upitali šta se to desilo u ponedeljak u policiji, kada je priznao da je slagao, kratko je rekao da neće da priča o tome.
Majka Gordana Ilić kaže da će dečaka sahraniti u Banatskoj Subotici, jer planiraju da nastave da žive u tom selu, u koje su se doselili pre godinu dana, kako bi čuvali ovce.

- Mom mužu su u ponedeljak rekli da nam neće oduzeti decu, a da Uroš neće ići u dom. Nadam se da će tako i biti, jer smo mnogo vezani za decu, a i deca za nas. Mi smo prijavljeni u Centru za socijalni rad u Alibunaru, a sada nam treba saglasnost našeg gazde, da se prebacimo u Belu Crkvu, jer planiramo da u ovom selu kupimo neku kuću i tu živimo. Moj otac je predložio da ga sahranimo u Beloj Crkvi, gde on živi, ali nisam pristala na to, jer hoću svaki dan da idem na grob svog sina - rekla je Gordana Ilić (42).
Na pitanje da li je njen muž Stevan Gagić (45) strog otac, rekla je da jeste, ali da nikada nije tukao klince.

Mesto gde  se utopio Stefan

Mesto gde se utopio Stefan | Foto: Vladimir Vasalić


- Deca moraju da ga slušaju. Strog je. Nas dvoje smo zajedno 20 godina, ali nismo venčani. Zato deca nose moje prezime - dodala je Gordana.
Ona je pričala i u kako žive u teškim uslovima, sa još četvoro dece, jer od socijalnog dobijaju 14.500, dečji dodatak im je 10.500, a nadnica za čuvanje ovaca 15.000 dinara mesečno.

Stefan je sahranjen juče popodne na groblju u Banatskoj Subotici, njega je na večni počinak ispratilo oko stotinak ljudi. Uroš je sve vreme plakao pored belog kovčega u koji je bilo položeno Stefanovo telo. Stefanova učiteljica je za nesrećno nastradalog dečaka rekla da je bio divno dete.

Roditelji će odgovarati za zanemarivanje


Prema našim informacijama, tek nakon završetka celokupne istrage moguće je da će tužilaštvo tražiti da Stefanovi otac i majka odgovaraju za krivično delo zanemarivanja deteta.
- Roditelji su od početka bili iznenađeni. Teško su podneli Stefanovu smrt. Uroš neće krivično odgovarati, jer se radi o maloletniku - objašnjava naš izvor.

Poslednji komentari
  • Dada Vreme: 17.06.2015 08:43h

    Ostavite ovo jadno, naplašeno dete na miru!!!

  • vera Vreme: 17.06.2015 08:50h

    Шта би са причом од јуче да је Урош психопата,социопата и тд. а сад је плакао на сахрани? Шта би родитељима који су пали на полиграфу? Колико лажи и посла за министре полиције и правде, да се утврди ко лаже и зашто!

  • nikola Vreme: 17.06.2015 09:31h

    kako su zajedno 20 godina, a ona ima cerku iz prvog braka koja ima manje od toga?? mali ga je ubio zbog mobilnog jer sad ce samo on da ga koristi, jasno kao dan svakome sa imalo mozga i ko zna na koji nacin funkcionisu sociopate. oni nemaju osecanja i uspeju vecinu da obmanu u celoj toj svojoj lazi. vecina ga zali jer vidi samo njegov spoljasnji izgled i ne ide im u glavu kako dete moze biti zlo. velika je greska.ne staviti ovog malog pod nadzor. dobro zapamtite ovo ime jer cemo ga videti jos u hronici, sad kad je vec ubio i video kako se lako za sve izvukao

  • Вера Vreme: 17.06.2015 09:57h

    Јуче је овај несрећни Урош био социопата (особа која нема емоција). Да ли вам на овој слици тако изгледа, ово јадно мало убого створење?

  • Dajana Vreme: 17.06.2015 13:48h

    Nikad ih nije tukao, vazi. Pa cega se onda mali Uros plasio?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP