Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI EPILOG TRAGEDIJE U ZAJEČARU, OTAC BEBE OGORČEN

Nisam monstrum, nisam ubio svoje dete!

Autor: S. Božinović - B. Janačković | 16.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Obdukcijom urađenom u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu nisu otkrivene vidljive povrede ni na telu, ni na unutrašnjim organima dvomesečne bebe iz Zaječara koja je preminula pod još neutvrđenim okolnostima, dok je spavala sa roditeljima u njihovom bračnom krevetu, saznaje „Alo“. Roditelji negiraju da imaju veze sa tragedijom i ogorčeno poručuju da su optužbe na njihov račun jednako monstruozne.

Imam  još troje dece  i nikome ništa ne fali otac preminule  bebe

Imam još troje dece i nikome ništa ne fali otac preminule bebe | Foto: Shutterstock

Obdukcija pokazala da dvomesečna beba nije umrla
nasilnom smrću, iako su nađeni tragovi krvi na
njenoj glavi

- Uzrok smrti precizno će moći da se utvrdi tek pošto se sprovedu dodatne analize među kojima je i mikroskopska pretraga tkiva - kaže za naš list izvor blizak istrazi.


Da podsetimo, roditelji dvomesečne devojčice pozvali su u subotu hitnu pomoć jer su, kada su se probudili, videli da beba koja je ležala zajedno sa njima, ne diše. Lekari su pokušali reanimaciju, ali sve je bilo uzalud. Prema nepotvrđenim informacijama, na glavi bebe doktori su spazili tragove krvi i pozvali policiju. Izvršen je uviđaj i obavljen razgovor sa roditeljima.

"Imam još troje dece i nikome
ništa ne fali", otac preminule
bebe

Roditelji su nam kazali da je beba koja je po rođenju provela mesec dana u inkubatoru, zaspala na majčinim grudima dok ju je ona dojila. Umor je savladao i majku, pa je i ona utonula u san. Na tom krevetu su, osim bebe i majke, spavali i otac i njihovo starije, dvogodišnje dete. Oba roditelja su vidno ožalošćena i ogorčeno tvrde da nikada ne bi povredili svoju decu, saznajemo u policiji.

U domu ove porodice juče su bili ogorčeni rođaci i komšije jer su, kako kažu, mediji objavili da su roditelji, maltene, ubili svoje dete. Najogorčeniji je bio otac.

Detence je spavalo između
roditelja u bračnom krevetu,
sa starijom, dvogodišnjom
sestrom

- Mislim da bi samo neki monstrum mogao da na svoje dete digne ruku. Imam još troje dece i nikome ništa ne fali – ljutito je kazao otac. Majka preminule bebe je ispred kapije u naručju držala dvogodišnju ćerku. Videlo se da joj je teško i kroz suze je kazala:

„Bolje da sam ja umrla. Ona je tek počela da živi, ne znam šta nas je snašlo...”. Policija i tužilaštvo juče se nisu oglašavali povodom ovog slučaja, a saopštenje za javnost se očekuje tek nakon obdukcije.

 

Novorođenče iz Zaječara umrlo zbog upale pluća? 

Obdukcijom tela dvoipomesečne Anđele, koja je preminula u porodičnoj kući u Ulici Svetozara Markovića u Zaječaru, utvrđeno je da dete nije imalo vidljive tragove nasilja. Dodatnim analizama biće utvrđeni uzroci smrti devojčice, a moguće je da je Anđela preminula od upale pluća.

- Devojčica je nađena mrtva u krevetu svojih roditelja. Reč je o siromašnoj  porodici i stambenom prostoru gde su svi ukućani, otac, majka, beba i dvogodišnje dete spavali na jednom kauču. Zbog toga se pretpostavljalo da je tokom noći eventualno neko od članova Anđeline porodice legao preko bebe i ugušio je - kaže izvor Kurira iz istrage.

Kad su roditelji primetili da im beba ne diše, odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.


- Devojčica je imala tragove krvi ispod nosa, zbog čega se nije isključivala ni mogućnost da je reč o nasilnoj smrti. Međutim, obdukcioni nalaz, koji su juče obavili stručnjaci niškog Instituta za sudsku medicinu, pokazao je da tek rođena devojčica nije imala povrede po telu i glavi, kao ni povrede unutrašnjih organa - kaže naš sagovornik.


Otac i majka preminulog novorođenčeta izjavili su da je dete često bilo bolesno.

- Sumnja se da je Anđela umrla od upale pluća, što upućuje na činjenicu da nije blagovremeno i adekvatno lečena. Međutim, tek nakon dodatnih analiza, uključujući i mikroskopske pretrage tkiva preminulog deteta, biće utvrđeno zbog čega je novorođenče umrlo - kaže izvor Kurira.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP