Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VERSKI FANATIK

NIŠKI PSIHO
Ubio majku,
pa je okadio!

Autor: Branko Janačković | 08.12.2012 - 18:53:00h | Komentara: 2

Posle ubistva, poremećeni verski fanatik palio je tamjan po stanu i držao majci neku svoju vrstu opela, a kada je policija provalila vrata, odvrnuo je ventil na plinskoj boci koju je stavio kraj ulaznih vrata u nameri da sve digne u vazduh!

Miomir Mihajlović

Miomir Mihajlović | Foto: Lična arhiva

Policija ga je savladala i sprečila veću tragediju, ali ih je u stanu sačekala scena kao iz horor filmova: nesrećna starica, smrskane lobanje, ležala je posred stočića u dnevnoj sobi.

Miomir Mihajlović

Nesrećna starica ležala je prebačena preko stočića okružena ikonama i upaljenim svećama, a pronađeno je i kandilo u kojem je palio tamjan| Foto: Lična arhiva

Podignuta telefonska slušalica govori da je verovatno pokušala da pozove u pomoć pre nego što ju je sin usmrtio udarajući je oklagijom po glavi. Psihički poremećeni čovek, koji je u februaru 2010. sebi nožem odsekao penis, ispričao je nakon hapšenja da ga je majka navodno napala i da se „branio“.

Miomir Mihajlović

Majka Stanislava i pokojni otac koji ga je izvukao iz bolnice | Foto: Lična arhiva

Miomir je posle ubistva majke zatvorio vrata dnevne sobe i nastavio da živi u ostalim prostorijama u stanu. Na mestu na kojem je zverskim udarcima po glavi usmrćena nesrećna žena ostala je velika lokva zgrušane krvi, dok je ceo stan natopljen teškim i lepljivim mirisom tamjana i smrti.

Miomir Mihajlović

Rođaci kašikom strugali krv s tepiha | Foto: Lična arhiva

- Pretpostavlja se da je majku ubio u ponedeljak uveče ili utorak ujutru. Nađena je oklagija sa krvavim tragovima, ali će se tek posle analize znati da li je njome izvršeno ubistvo. Pitanje je uopšte koliko je zbog svog psihičkog stanja bio svestan onoga šta je učinio. On je verski fanatik. Telo majke je okružio ikonama i upaljenim svećama, a pronašli smo i kandilo u kojem je palio tamjan - kaže za naš list izvor blizak istrazi.

U ulazu zgrade Miomir je crtao krstove, a ispred vrata je napisao „Bogorodica je zakon“. Svoju sobu pretvorio je u svojevrsno svetilište, u skladu sa svojim poremećenim psihičkim stanjem. Na zidove, krevete, televizore i ormare zalepio je više desetina ikona, na neke slike Bogorodice je dolepljivao svoj lik, palio je sveće i tamjan. Po zidovima je ispisivao svakojake iskrivljene verske poruke, desetine ikona, isečenih iz novina i kalendara držao je ispod jastuka, u ormaru malu sekiru. Posle ubistva, zamračio je stan, vrata terasa i prozore blokirao.

Miomir Mihajlović

Na neke slike Bogorodice dolepljivao je svoj lik | Foto: Lična arhiva

- Majka moje supruge nije se javljala tri dana, a videli smo spolja da je ceo stan zamračen, pa smo posumnjali da nešto nije u redu. Pozvali smo policiju i došli do stana i onda videli šta se desilo. Možda on nije kriv onoliko koliko su krive institucije. On je ovakav od 1985. Kada je uzimao terapiju, bio je miran, kada je odbijao lekove, postajao je agresivan. Majku je tukao i maltretirao.
Bio je više puta na lečenju u psihijatrijskoj bolnici, ali je jasno da posle onog što je sebi uradio 2010. nije smeo da izađe. Zakazale su institucije. U njegovu sobu niko nije smeo da uđe. Sada smo tek videli da je kao u grobnici - kaže zet ubijene žene Milutin Stoiljković. Miomir će sa krivičnom prijavom biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Nišu. Naloženo je i veštačenje, ali je veoma izvesno da će mu biti izrečena mera obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi.

Pušten zbog „poboljšanog stanja“
U specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici kažu da je Miomir od svoje 21. godine devet puta lečen u Klinici za psihijatriju i posle toga još 11 puta u toj bolnici.

Miomir Mihajlović

Miomir pisao poruke svuda po zidovima | Foto: Lična arhiva

- On je dovođen u pratnji policije, a otpušten je iz bolnice poslednji put 2008. u poboljšanom stanju i više nije priman. Uvek su dominirali neprijateljski sadržaji prema majci, od kojih bi se distancirao posle terapije. Dok mu je otac bio živ, on ga je redovno dovodio na kontrole i tada je primao depo terapiju, koja zamenjuje svakodnevno uzimanje lekova. Ako majka posle toga nije prijavljivala napade policiji, zato nije ni dovođen, jer nijedan psihijatrijski bolesnik neće doći sam u bolnicu - kaže Albina Stanojević, direktorka bolnice u Toponici.
Poslednji komentari
  • gogi Vreme: 09.12.2012 10:40h

    Eh novinari kada naprave pricu deluje kao u filmovima, kakav verski fanatik, covek bolestan od sizofrenije bez odgovarajuce terapije postaje ovakav. Insistucije su krive, nema tu pogovora.

  • Gradjanin Vreme: 12.12.2012 22:40h

    Pshiciki bolesnik - dovoljno reci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP