Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LUDILO NA JUGU SRBIJE

Niški saobraćajci kaznili 2.446 vozača u oktobru!

Autor: B.J. | 03.11.2014 - 10:39:00h | Komentara: 3

Niška saobraćajna policija u toku oktobra podnela je 2.446 prekršajnih prijava protiv vozača od kojih su 189 isključeni odmah iz saobraćaja.

alko test

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola u oktobru je kažnjeno 156 vozača a 50 ih je zadržano na trežnjenju. Samo minulog vikenda za volanom su zatečena 33 vozača u pijanom stanju, od kojih su devetorica zadržana do 12 sati na prinudnom trežnjenju jer su imali preko 1,2 promila alkohola u krvi.

Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja u oktobru ukupno je sankcionisano 746 vozača, od kojih su 44 kažnjena ovog vikenda, a zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 99 vozila.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa jer će u narednom periodu biti vršene pojačane kontrole alkoholisanosti vozača, brzine kretanja i tehničke ispravnosti vozila - saopšteno je iz policije.
 
Poslednji komentari
  • milan Vreme: 03.11.2014 18:03h

    A sta je bilo sa ostalih 1362 vozaca? Namestanje prekrsaja radi punjenja budzeta.

  • Plazma Vreme: 03.11.2014 19:25h

    I treba da kažnjavaju. Saobraćajna kultura nam je nula. Agresivna vožnja, ne poštovanje prvenstva, parkiranje ko gde stigne sve je to kod nas "normalno". Događaj je kad ti neko stane na pešačkom. Ako je Austrija mogla da napiše 140 miliona eura u kaznama u 2013, zašto to ne može kod nas ? Hoće neko da mi kaže da smo bolji vozači ? Problem je da se taj zakon sprovodi nad svima a ne čim je malo bolji auto - počasni pozdrav.

  • Vlada Mijajlović Vreme: 03.11.2014 21:45h

    SAMO 2446!!!! Slabo rade, vozim 22 godine i kažnjen sam jedino zbog atesta za plin, iako važi do 2018, no to je nebitno. 1. Vozači u Nišu su došli, većina njih, do dozvole , na vezu, 2. U Nišu nije zabranjeno korišćenje migavaca ali iz nekog razloga većina vozača to ne čini, u tome prednjače taksisti 3. Vozači u Nišu ne znaju da važi pravilo prvenstva desne strane 4. Vozači u Nišu ne znaju prvenstvo na kružnom toku 5. Za vozače iz Niša uvesti ponovno polaganje vozačkog ispita, pred komisijom sa strane jer su, većina njih, psihopate a samim tim i potencijalne ubice 6. Često vozim dete i jednostavno moram da vodim računa 7.O pešacima ne želim da pišem jer su nekulturna nevaspitana gomila, niko im nije objasnio da su i oni učesnici u saobraćaju Molim organe da povećaju kazne jer ovaj tekst govori da ovakav sistem ne vredi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP