Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZBOG UČEŠĆA U PUCNJAVI U NIŠU

Nišlija izručen iz SAD po crvenoj poternici!

Autor: Branko Janačković | 19.06.2013 - 20:51:00h | Komentara: 1

U Višem sudu u Nišu danas će biti saslušan Miloš Mihajlović (29), koji je izručen Srbiji iz Sjedinjenih Američkih Država, zbog optužbi da je 26.aprila 2008.godine učestvovao u pucnjavi u Mokranjčevoj ulici u Nišu u kojoj je ubijen Marko Pavlović (22) iz Niša a njegov brat Miroslav (33) teško ranjen.

Mokranjčeva

Mesto zločina u Mokranjčevoj

Mihajlović je prekjuče izručen iz Amerike gde se nalazio poslednjih pet godina. On je u Ameriku ušao u maju 2008.godine a uhapsila ga je policija Virdžinije 2011.godine, kako prenose agencije, nakon obaveštenja interpola da je za njim raspisana crvena poternica.


Šestorica aktera pucnjave u Mokranjčevoj ulici, u aprilu 2011.godine osuđena su u Višem sudu u Nišu ukupno na 74 godine zatvora. Marko Savić (34) i Dušan Kuzmanović (29), osuđeni su na po po 31 godinu zatvora zbog teškog ubistva u pokušaju i nedozvljenog držanja vatrenog oružja, dok su zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela na po tri godine zatvora osuđeni Aleksandar Marjanović (29), Miloš Mihajlović (29), Aleksandar Anđelković (31) i Marko Mladenović (29). Presudu je prošle godine ukinuo Apelacioni sud u Nišu, nakon čega je vraćena na ponovno razmatranje Višem sudu u Nišu.

Mokranjčeva

Jeziv prizor nakon pucnjave

Optužnicom Višeg tužilaštva, svoj šestorici se stavlja na teret da su u Mokranjčevu ulicu došli naoružani u nameri da pokušaju da ubiju braću Pavlović i četvoricu njihovih drugova, čime su kao saizvršioci počinili krivično delo teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Prema navodima optužnice, sukobu dve grupe mladića prethodio je incident koji se zbio prethodne večeri u klubu Komodo između Kuzmanovića i Savića sa radnicima obezbeđenja. Na autobusko stajalište u Mokranjčevoj ulici, zavađene strane su došle da bi navodno raščistile sukob, kada je došlo do pucnjave u kojoj je Marko Pavlović podlegao povredama. Mihajlović je okrivljen da je bio vozač u tom napadu, u automobilu marke „folksvagen lupo“.

Kako saznajemo u Višem sudu u Nišu, nakon današnjeg saslušanja Mihajlovića krivično veće ovog suda preispitaće razloge za određivanje pritvora. Naredno ročište zakazano je za 3.jul, kada će glavni pretres biti ponovo otvoren.

Još jedan akter pucnjave u bekstvu
Kako je potvrđeno u Višem sudu, u bekstvu se trenutno nalazi jedino Marko Mladenović kome je nakon ukidanja prve presude, dozvoljeno da se brani sa slobode, ali se on nije pojavljivao na ročištima pa je rašpsisana poternica. Sa slobode se brani i okrivljeni Marjanović, koji se, pak redovno odaziva pozivima suda.
 

Poslednji komentari
  • Nikola zr Vreme: 20.06.2013 09:44h

    Kako je moguće da SAD nama izručuje kriminalce za kojima je raspisana poternica a mi njima nemožemo (Miladin Kovačević) i da Srbiju to neizručenje košta milion dolara i da za to niko neodgovara?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP