Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LIKVIDIRALI GA BEOGRADSKI KRIMINALCI CRNOGORSKOG POREKLA

Nobilo: Arkan nije ubio Đurekovića!

Autor: Beta | 25.01.2014 - 09:10:00h | Komentara: 0

Anto Nobilo, advokat fukcionera nekadašnje jugoslovenske UDBE Josipa Perkovića, ponovio je da je odluku o ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića doneo Stane Dolanc i precizirao da su ga likvidirali beogradski kriminalci crnogorskog porekla.

Anto Nobilo

Anto Nobilo | Foto: Beta

Advokat Josipa Perkovića, izručenog Nemačkoj koja ga potražuje zbog sumnje da ubio Đurekovića, kazao je podgoričkoj "Atlas televiziji" da je siguran da njegov branjenik neće imati pošteno suđenje u Nemačkoj.
"Sudstvo je očigledno na neki način od BND-a, nemačke obaveštajne službe, bilo pritisnuto. BND ima neraščišćenih računa sa starom UDB-om i Perkovićem.
Nemačka obaveštajna služba bi htela ući i rekonstruisati sve što se dešavalo na Nemačkom tlu, a poznato je da je Perković imao najveću mrežu svojih agenata u celoj bivšoj Jugoslaviji na polju Zapadne Nemačke".
Nobilo dodaje da "postoji i još druga naznaka da je nemačka služba imala nameru da stavi pod svoju nadležnost hrvatsku i slovenačku službu državne sigurnosti. Međutim Perković je onomad to sprečio kada je uveo Amerikance i Engleze na ovu teritoriju, izbalansiravši to".
Anto Nobilo tvrdi da ubistvo Stjepana Đurekovića nije naručio Mika Špiljak, kako bi ga sprečio da svedoči o mahinacijama Vanje Špiljka, sina tadašnjeg predsjednika Predsjedništva Jugoslavije. Odluku je, kaže Nobilo, donio Stane Dolanc a izvršioci su, kako je kazao, najverovatnije bili beogradski kriminalci crnogorskog porekla.
"U konkretnom slučaju oni su ustanovili operativnu akciju Dunav. Stane Dolanc je otišao u Savezni savet za zaštitu ustavnog poretka, dobio potvrdu, i organi Savezne Udbe su organizovali izvršenje likvidacije. Kada je ubijen (jugoslovenski ambasador u Stokholmu Vladimir)Rolović, a ubio ga je hrvatski emigrant Miro Barešić, onda je Crnogorska državna bezbednost okupila beogradske momke sa asfalta ali poreklom Crnogorce i stavila ih na raspolaganje za, kako su oni kazali, osvetničke akcije. Oni su tako postali egzekutori u nekoliko akcija koje su išle prema hrvatskim emigrantima", naglasio je Nobilo.
Nemački spisi otkrivaju, dodaje Nobilo, da Đurekovića ipak nije ubio Željko Ražnatović Arkan, kako se to naveliko govorilo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP