Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IZGINUSMO NA DRUMOVIMA

Novi crni vikend: Osmoro mrtvih na putevima!

Autor: Blic | 23.09.2013 - 20:07:00h | Komentara: 0

Osam osoba je poginulo, jedna je teško, a dve su lakše povređene u sedam saobraćajnih nesreća koje su se dogodile u prethodna dva dana.

Udes Stara Pazova

| Foto: M. Cvijetić

U udesu u Staroj Pazovi, juče u osam sati ujutru poginuo je Ilija Božić (30), a teško povređen pripadnik SAJ-a Goran Glavatović (27). “Alfa romeo” kojim je upravljao Glavatović prešao je u suprotnu traku i direktno udario u “golf” koji je vozio Božić. Ilija Božić je preminuo na mestu nesreće, dok je Glavatoviću konstatovan prelom lobanje. Glavatović je u komi i priključen je na aparat za veštačko disanje. Lekari se bore za njegov život.

U nesreći na magistralnom putu Novi Sad - Subotica, kod Temerina, u nedelju posle ponoći poginula su dvojica vozača, Vukašin R. (34) iz Lovćenca i Nenad C. (63) iz Turije.

Vozio Ibarskom 164 km na čas
Saobraćajna policija je u petak na Ibarskoj magistrali registrovala 75 prekršaja. Vozač „Mercedesovog“ džipa crnogorske registracije je u nekoliko kilometara počinio najteže prekršaje, zbog kojih je odveden kod sudije za prekršaje. Ovaj vozač je, na deonici od Vreoca do Velikih Crljena, u više navrata, preko pune linije preticao kolonu vozila i to brzinom od 164 kilometra na sat. “Presretaču“ koji ga je snimio trebalo je sedam kilometara da ga bezbedno zaustavi. (FoNet)

- Do nesreće je došlo kada su se sudarili “opel” kojim je upravljao Vukašin R. i “jugo” za čijim volanom je bio Nenad C. Oba vozača preminula su na mestu udesa, a uzroci koji su doveli do udesa se još utvrđuju - kažu u MUP-u.
U nedelju ujutru u osam sati u opštini Gruža poginuo je pešak Siniša Živadinović (74). Živadinović je nastaradao na lokalnom putu u Kniću, kada je na njega kamionom naleteo vozač Milan Micaković. I Živadinović je preminuo na mestu nesreće.

U nesreći u Rumi, u subotu oko 18 sati nastradala je putnica M.T. (64) iz Prnjavora.
- Ona je bila u putničkom vozilu beogradske registracije, kojim je upravljao M.T. (42), a koji je u jednom momentu izgubio kontrolu i sleteo s puta, nakon čega se automobil prevrnuo na krov. Vozač automobila je priveden - kazali su „Blicu“ u MUP-u.

Crnogorski državljanin, čiji identitet policija nije saopštila, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u subotu u 22 sata u Sremskoj Mitrovici. Do nesreće je došlo u Ulici Rumski put, kada je automobil “dajevu” udario u kamion sa prikolicom. U sudaru je lakše povrede zadobio suvozač u automobilu.

U saobraćajnim nesrećama poginuo je i muškarac koga je udari voz, kao i jedna žena kada se prevrnuo traktor.

- Neidentifikovani muškarac poginuo je preskinoć kada ga je u Vranju, na železničkoj stanici, udario putnički voz. U drugoj nesreći, u selu Guševac kod Niša, prilikom prevrtanja traktora, nastradala je Nikosava Đ. (56), dok je vozač traktora Božidar Đ. (81) lakše povređen - kažu u policiji.
Tragični vikendi u septembru

U septembru je svaki vikend bio obeležen saobraćajnim nesrećama sa smrtnim posledicama.

Prethodnog vikenda na Ibarskoj magistrali poginula su braća Ignjat (18) i Jevrem (16) Popović i njihova maćeha Vukica Popović (44) iz Beograda kada su “jugom” kojim su krenuli na svadbu u Rašku direktno udarili u šleper. Dan ranije, u sudaru “audija” i “fijata” u Kragujevcu poginule su sestre Marijana Vranić (23) i Dragana Petrović (19).

Pretprošlog vikenda, na autoputu između Kolara i Mihajlovca, stradala je bugarska državljanka Nora M. Š. (56) kada se kombi u kom je bila prevrnuo i izleteo s puta. U udesu je teško povređeno još troje putnika, majka, otac i sin. I prvi vikend septembra odneo je četiri života. Četvoro mladih poginulo je u tri saobraćajne nesreće kod Kovina, na Goču i u Kragujevcu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP