Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGOVI NAĐENI NA TRI MESTA

Novi detalji ubistva Rakonjca: Ubica ostavio DNK!

Autor: Blic | 13.04.2014 - 08:12:00h | Komentara: 0

Do ubice bivšeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana vode tragovi nađeni na tri mesta, saznaje „Blic”.

Rade Rakonjac

Rade Rakonjac | Foto: RAS

U istrazi o ubistvu Radeta Rakonjca DNK tragovi su nađeni na čaurama ispaljenim ispred kafića „Mariki”, dukserici vlasnika ukradenog „alfa romea” i ciradi vozila sa kog su ubice ukrale tablice.

- DNK tragovi su na veštačenju u Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru MUP-a. Očekujemo rezultate koji bi brzo mogli da dovedu do utvrđivanja identiteta ubice - otkriva sagovornik „Blica”.

Ubistvo Rakonjca, 2. aprila, izvedeno je u klasičnom mafijaškom stilu, ali ubice, sudeći po do sada prikupljenim dokazima, nisu bile potpuno profesionalne. Osim DNK tragova, za njima je ostao video-snimak zločina, ali i snimak paljenja automobila sa kojim su se odvezli, kao i telefonski razgovori, koji su vođeni specijalnim brojevima, a koji su otkriveni pregledom baznih stanica.

Rade Rakonjac Foto: Rajko Ristić

Zapaljeni Alfa Romee / Foto: Rajko Ristić
- Ubice su u „alfa romeu” pet puta kružile oko zgrada u kojima je kafić „Mariki”. Kada je Rakonjac seo u baštu kafića, oni su „alfu” zaustavili na donjem parkingu, a iz vozila je izašao ubica. Vozač „alfe” je ostao u vozilu - kaže naš izvor.

Nađeni tragovi
1. DNK na čaurama ispred kafića


2. DNK tragovi na dukserici vlasnika ukradenog „alfa romea“


3. Trag na ciradi vozila sa kog su ukradene tablice

On navodi da se na snimku sa mesta zločina vidi ubica u maskirnoj uniformi, kao i još jedan mladić udaljen nekoliko metara.


- Prva sumnja bila je da su u pitanju ubica i saučesnik. Međutim, pregledom više snimaka utvrđeno je da je drugi mladić radnik obližnje firme, koji se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - navode iz policije.

Ubica je ispred kafića ispalio pet hitaca u Rakonjca, a u pucnjavi su ranjeni i njegovi prijatelji Stojan Novaković Cope i Goran Ristanović. Posle zločina, ubica i vozač „alfe” odvezli su se ka Voždovcu, gde su u Ulici Radovana Simića Cige zapalili vozilo. U policiji kažu da su ubica i njegov saučesnik zapalili vozilo nonšalantno „kao da su upalili cigaretu”.

Klanovi

Ubijeni Rakonjac bio je blizak prijatelj Luke Bojovića, vođe novog zemunskog klana, koji je u sukobu sa crnogorskom ekipom čiji je vođa Slobodan Šaranović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP