Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO!

Novi napad na vozača GSP!

Autor: Beta | 27.12.2013 - 08:29:00h | Komentara: 2

Sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) u Beogradu saopštili su danas da se dogodio novi napad na vozača u javnom prevozu i najavili mogućnost protesta zbog učestalih fizičkih napada na njih.

policija policajci hapšenje

Foto: Mitar Mitrović

Incident se dogodio sinoć na stanici "Kozara", na autobuskoj liniji 89, kada je nepoznati počinilac udario vozača po glavi i naneo mu lakše povrede.

Vozači razmatraju mogućnost da 9. januara u devet sati zaustave sva vozila na nekoliko minuta, ili da organizuju protest na Zelenom vencu, a ukoliko ni to ne pomogne, spremni su da potpuno obustave saobraćaj u glavnom gradu, saopštili su sindikati.
Oni su osudili napad i ponovili svoje zahteve: da napadači budu oštrije kažnjavani, da se osposobe panik-tasteri i u svim vozilima ugradi video nadzor, kao i da ceo sistem bude umrežen s MUP-om.
Saopštenje vozača potpisali su Saobraćajni sindikat, Sindikat vozača, "Evrovozač", Glavni sindikat, Solidarnost i reprezentativni sindikat Sloga.
Prema podacima GSP-a u 2013. godini zabeleženo je više od 50 napada na vozače i kontrolore u javnom prevozu.
Poslednji komentari
  • tika Vreme: 27.12.2013 09:11h

    Mene je vozac GSP napao bez ikakvog razloga. Promasio je stanicu i kada sam ga lepo upitao zasto nije stao na stanici zaustavio je autobus na sred ulice poprecno otvorio vrata i uzeo metalnu stanglu da me juri ,vice i preti da ce da me ubije.Bio sam sam u autobusu i nisam mogao da verujem sta se dogadja. Izleteo sam iz autobusa i sa distance od 15 metara pitao ga sta je vama, samo sam vas pitao zasto niste stali na stanici.On je i dalje urlao dodji ovamo da te ubijem, majku ti tvoju. Naisli su automobili i svirali su mu vozaci tako da se on vratio u autubus.Ovo se dogodilo na Karaburmi pre GSP garaze. To je moje iskustvo sa njima tako da im nista ne verujem kada cujem kako ih napadaju.Mozda ima izuzetaka.

  • dado Vreme: 27.12.2013 09:36h

    tako je, kazniti nasilnike, a kada instalirate i kamere, bice tu ukljuceni i vozaci. pravda za vozace - sve vozace, i ucesnike saobracaja. Dosta bahatosti ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP