Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUŽILAC NAJAVIO

Novi policijski tim za Milovića i Buhu

Autor: Blic | 18.06.2014 - 09:32:00h | Komentara: 0

Posebna Radna grupa MUP-a narednih dana razgovaraće sa načelnikom UKP-a, svedokom saradnikom, ali i optuženim Darkom Šarićem, saznaje “Blic”.

Miljko Radisavljević

Miljko Radisavljević | Foto: Željko Šafar

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević naložio je juče da se ispitaju Šarićeve tvrdnje o vezama načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića i Ljubišom Buhom Čumetom. Istraga ovog slučaja biće dodeljena novoformiranoj Radnoj grupi, čiji će inspektori, o Šarićevim navodima u narednih nekoliko dana morati da saslušaju Milovića i Buhu.
- Inspektori Radne grupe saslušaće i Šarića, kako bi proverili njegove navode i utvrdili da li ima dokaze za svoje tvrdnje - kaže za sagovornik “Blica” i dodaje da članovi tima zabranjeno da kolegama pričaju da su istražioci u ovom slučaju.
Šarić je posle predaje 18. marta nekoliko puta na suđenju spominjao “generala Papaju” koga je okrivio da je protiv njega montirao proces i optužio ga da je uzeo 7,4 miliona evra.
Šarić je tek u ponedeljka u Specijalnom sudu, gde se protiv njega vodi postupak za šverc kokaina i pranje novca, otrkio da je general Papaja - Milović. Međutim, za uzimanje 7,4 miliona evra sada je optužio Buhu, koga je nazvao Karakter Mango.
- Papajin najbolji drug je Karakter Mango. To je čovek koji je napravio zemunski klan i parama od otmice i ubistava kupovao mašine za asfaltiranje. Ne želim da ja i moji drugovi odgovaramo za 7.420.000 evra, koje je on uzeo. Ako je dao meni te pare, neka dođe i kaže - izjavio je Šarić.
U nastavku suđenja Šarićevoj grupi juče su preslušavani transkripti telefonskih razgovora između optuženih, ali i članova njihove porodice. U međuvremenu, Specijalni sud je odredio jemstvo od po 300.000 evra za puštanje na slobodu članova Šarićeve grupe - Bobana Stojiljkovića i Marka Dabića.

Ljubiša Buha Čume, lična karta

Svedok saradnik i jedan od osnivača nekadašnjeg surčinsko-zemunskog klana.
Posle sukoba sa Dušanom Spasojevićem, koji je pretio da ga ubije, okrenuo je leđa saradnicima, započeo posao asfaltiranja i postao prvi svedok pokajnik u Srbiji. Spasojevića i Legiju javno je optužio za brojna ubistva i otmice, a usred njegove medijske kampanje ubijen je premijer Đinđić.

Ljubiša Buha Čume

Ljubiša Buha Čume | Foto: Nebojša Marković

U postupcima protiv zemunskog klana bio je jedan od važnijih svedoka. Zbog tog svedočenja dobio je obezbeđenje policije, koje mu je pre mesec dana ukinuto, da bi mu novu zaštitu odobrio UKP.

Rodoljub Milović, biografija

Karijeru je počeo u Trećem odeljenju beogradske policije, gde je radio kao inspektor na ubistvima.


Zatim je prebačen u UBPOK, gde je bio i u vreme ubistva premijera Zorana Đinđića. Ostao je upamćen kao inspektor koji je saslušao Zvezdana Jovanovića posle hapšenja.

Rodoljub Milović


U vreme ministra Dragana Jočića 2005. postavljen je za načelnika UKP-a gde je i sada. Bio je na čelu policijskog tima koji je rukovodio istragom protiv Šarićevog klana.

Rodoljub Milović

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP