Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

FINANSIJSKE MALVERZACIJE

Novo hapšenje zbog Agrobanke

Autor: Tanjug | 05.11.2013 - 14:18:00h | Komentara: 0

Spasoje Tuševljak, vlasnika privrednih društava "Dom" i "CBC" iz Beograda, sumnjiči se da je malverzacijama pribavio imovinsku korist od 651 miliona dinara

Agrobanka

 | Foto: A. Stanković

Uprava kriminalističke policije uhapsila je Spasoja Tuševljaka, vlasnika privrednih društava “Dom” i “CBC” iz Beograda, zbog sumnje da je sa saradnicima nezakonitim dobijanjem i raspolaganjem sredstvima “Agrobanke” pribavio korist za svoja preduzeća, a na štetu banke višu od 651 miliona dinara.

U saopštenju Uprave kriminalističke policije se navodi da su krivičnom prijavom oduhvaćeni i nekadašnji predsednik Upravnog odbora “Agrobanke” Dušan Antonić, kao i članovi IO banke Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Boban Labović i direktor za korporativno bankarstvo Vehba Papić.

Protiv njih se već vode postupci za malverzacije u toj banci u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tuševljak se sumnjiči da je od 2010. do 2012. godine u saizvršilaštvu sa Antonićem, Korićancem, Zarićem, Labovićem i Papićem učestvovao u traženju, i nezakonitom dobijanju i raspolaganju sredstvima odobranih plasmana bez adekvatnih sredstava obezbeđenja koji ni do danas nisu vraćeni, navodi se u krivičnoj prijavi.

Na taj način je pribavljena imovinska korist od 651.489.262 dinara za njegova preduzeća, a na štetu “Agrobanke” za iznos odobranih a nevraćenih i nenaplaćenih kredita sa kamatama od 754.653.658 dinara.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu početkom oktobra počelo je suđenje Antoniću i još 20 okrivljenih po prvoj optužnici koja je protiv njih podignuta u maju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP