Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PODNELA PRIJAVU

Novopazarka tužila profesora: Pipkao me je i ljubio

Autor: A. B. | 26.03.2014 - 08:52:00h | Komentara: 0

Novopazarka S. D. (19), bivša učenica Tehničke škole, podnela je još prošle godine privatnu tužbu protiv profesora V. T. da je nekoliko puta pokušao da je obljubi.

Silovanje

Ilustracija | Foto: Masanori Jošida

Tvrdi da poseduje audio-snimak, izjave školskih drugova i drugarica, ali i druge dokaze da je profesor otvoreno tražio seks, ali da nadležni pravosudni organi još ne odgovaraju.
- Pakao je trajao godinu i po dana. Sve je počelo dok sam još bila maloletna, prvi put me je napao dok sam kao učenica treće godine išla kod njega na privatne časove. Na silu me je ljubio po licu i vratu, pipkao me po telu, a ja sam istrčala iz stana i satima plakala. Sledeći put je na ekskurziji ušao u moju sobu i rekao mi da uveče dođem kod njega, da obučem haljinicu bez donjeg veša. Sve je to rekao pred mojom drugaricom, koju nije video - priča devojka koja je prošle godine završila srednju školu.

Tužilaštvo odbacilo prijavu

U tužilaštvu kažu da su odbacili prijavu i da su odustali od gonjenja jer “nije bilo dokaza na osnovu kojih bi profesoru bio određen pritvor”. Tvrde i da im nije poznato da postoji audio-snimak kao dokaz. - Saslušali smo 11 svedoka i devojku koja je prijavu podnela. Učenica je tvrdila da je profesor pokušavao da je poljubi na silu, što nije silovanje već nedozvoljena polna radnja. Ako dobijemo valjane dokaze, pokrenućemo novu istragu - kažu u tužilaštvu.

Ona tvrdi da joj je posle ekskurzije razredni starešina rekao da će ponavljati godinu ukoliko ne bude imala odnos sa njim.

- Zvao me je da dođem kod njega u stan, a ja sam na nagovor drugova otišla ozvučena. Pokušao je da me ljubi i dodiruje, tražio je da proveri jesam li nevina. Pitao me je zašto sam došla ako neću da spavam sa njim, a ja sam priznala da sam došla samo iz straha da ne izgubim godinu. Sve je to zabeleženo na snimku koji mi niko iz tužilaštva nije tražio - kaže naša sagovornica.

Ona tvrdi da neće odustati od tužbe i da će pravdu isterati do kraja, ali i dodaje da sa profesorom nije imala seksualne odnose.

- On jeste pokušavao više puta da me obljubi, ali nismo imali odnose. Jedno vreme posećivala sam psihijatra zbog svega, jer sam se osećala prilično loše. Zahvalna sam roditeljima i direktoru škole, koji su uz mene i koji su mi pomogli da skupim hrabrosti i obelodanim ovu priču - kaže devojka.

Direktor Tehničke škole Nusret Murtezić kaže da ovaj slučaj “neko namerno zataškava”.

- Razgovarao sam sa više učenika koji su mi potvrdili da je devojka prolazila kroz pravi pakao zbog profesora koga sam odmah suspendovao i protiv njega pokrenuo disciplinski postupak, a kasnije mu je uručeno rešenje o otkazu. Ceo predmet je predat policiji, koja ga je prosledila tužilaštvu. Javni tužilac je odbio da profesora goni po službenoj dužnosti, pa je devojka nakon toga podnela privatnu tužbu. Razgovarao sam i sa profesorom, kome sam pokušao da ukažem na greške, ali on sve negira, tvrdeći da se radi o nameštaljci i zaveri protiv njega - priča Murtezić.

Optuženi profesor mašinske grupe predmeta V. T. rekao je ranije da neće da komentariše optužbe. Juče nije odgovarao na telefonske pozive.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP