Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRITISAK NA HABOROVE ZBOG SPORA OKO IMOVINE

Novosađanima razlupali prozore

Autor: N. N. Travica | 13.01.2015 - 16:06:00h | Komentara: 3

Nepoznate osobe razlupale su sva prozorska stakla na kući Ivana Habora (47) u novosadskom naselju Adice. Oštećeni predpostavlja da je time upozoren da "povuče ručnu", zbog ostavinskog postupka koji se vodi duže od četrdeset godina, nakon smrti njegove babe, čija zemlja je iznenada prešla u vlasništvo trećih lica. O događaju je odmah obaveštena policija.

Srča po celoj sobi

Srča po celoj sobi | Foto: N. N. Travica

U trenutku vandalskog čina, koji se dogodio u nedelju nešto pre 20 sati, u Jesenjinovoj ulici, u porodičnom domu Habor nalazila se Ivanova ćerka Ivana, koja je doživela neopisivi šok. Devojka je sedela za pisaćim stolom, u svojoj sobi kada je kroz prozor uletela cigla, koja joj je proletela pored glave.
- Bila sam sama kod kuće. Mama Slađana je otišla u posetu kod oca, koji se nalazio na bolničkom lečenju u Sremskoj Kamenici. Pre nego što je cigla uletela kroz prozor ništa sumnjivo nisam primetila. Samo su se u jednom trenutku sasula stakla, a cigla je već bila na podu. Odmah se začuo i drugi prozor, koji se sasuo u parčiće. – počinje za ALO! priču Ivana, dodajući da nije znala šta da radi.

Cigla bačena na dom

Cigla bačena na dom | Foto: N. Travica

Devojka je odmah pozvala tetku, koja je odjurila po majku na Institut za plućne bolesti, gde je Ivan ležao zbog upale pluća. Došle su kući i o svemu obavestile policiju, čija patrola je došla na lice mesta.
- Policajci su videli šta nam se dogodilo. Nisu vršili niti uviđaj, ni bilo šta drugo. Rekli su mi da šetam po ulici i ako vidim nekog sumnjivog da ih zovemo - veli Slađana Matuka, Ivanova supruga.
Ivan, koji je inače po zanimanju stolar kaže da nema drugog razloga, zbog koga im se ovo dogodilo, nego ne rešen više decenijski sudski postupak.
Nikome ne duguju, niti njima neko duguje.

Razlupani prozor

Razlupani prozor | Foto: N. N. Travica

- Kada sam čuo šta se dogodilo, odmah sam od doktora tražio otpunsu listu, da me puste kuće, što su lekari i učinili. Iznenađen sam izuzetno. Ovo smo najmanje očekivali, iako pravdu na sudu tražim već godinama, nakon što mi je baba Ana Habor preminula, pre čak četrdeset godina. Njena kuća i zemljište, koje se nalazio u Futogu prešlo je na nepoznat način u vlasništvo trećih lica, što pokušavamo decenijama da dokažemo – objašnjava Ivan, pokazujući čitavu fasciklu dokumentacije i papira, među kojima se nalazi i krivična prijava za nesavestan rad i kršenje zakona od strane radnika Ministarstva pravde.
Ivan se zbog svih problema u više navrata obraćao ministrima policije Nebojši Stefanovići i pravde Nikoli Selakoviću, Evropskoj komisiji, Zaštitniku građana... zbog kako kaže činjenice da su njemu i njegovoj porodici ozbiljno ugroženi životi.

Ovim povodom oglasila se i policija. U nedelju, 11. januara, policiji je prijavljeno da je nepoznato lice razbilo prozor na kući u Jesenjinovoj ulici.

- Policija je izašla na lice mesta, uzela izjave od ukućana, sačinila službenu belešku i obavestila javnog tužioca koji se izjasnio da je reč o krivičnom delu uništenje i oštećenje tuđe stvari koje se goni po privatnoj tužbi.-navili su za ALO! u Policijskoj upravi Novi Sad, dodavši da policija traga za počiniocem i radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja.
 

Poslednji komentari
  • goran Vreme: 13.01.2015 16:21h

    Ali se sprdaju sa narodom,da je cigla pogodila dete ili parče stakla došlo bi do težih posledica. To je čist napad na porodicu Habor,a može se i postaviti sumnja da se napad desio na verskoj i nacionalnoj osnovi.

  • nn Vreme: 13.01.2015 18:14h

    Kad god se nesto desi u Novom Sadu ima veze sa Futogom,dal je to zbog kupusa ili neceg drugog.....

  • zoran Vreme: 17.01.2015 21:11h

    Baš ima veze sa kupusom iz Futoga i G.Š. i N.B iz Futoga. Futožanin.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP