Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTRESNA PRIČA

Obesio se jer su mu oduzeli ćerke

Autor: Kurir | 23.12.2014 - 10:00:00h | Komentara: 0

Slavoljub Egerić Čika (40) ubio se na Svetog Nikolu na brdu iznad sela nakon odluke Centra za socijalni rad u Trsteniku da ga odvoje od njegove četiri ćerke. Pronašao ga brat Dragan.

Omča

Omča | Foto: Profimedia

-Sledio sam se kada sam video Čiku kako visi obešen o granu. Desetak minuta stajao sam kao ukopan. Nisam znao da li da mu priđem ili da bežim. Onda sam otrčao u selo da kažem šta se dogodilo - kaže Slavoljubov brat Dragan Egerić, koji je slučajno naišao na bratovljevo telo dok je šetao psa.

Golub Egerić, rođak nastradolog, kaže da je Slavoljubu srce prepuklo što više nije mogao da bude uz svoje mališane.

-Ko bi izdržao da mu neko otme četiri zlatne devojčice kakve su Anita, Anđela, Katarina i Milica. Pričao mi je da su ga plašili da mora da potpiše u Centru za socijalni rad u Trstneiku da hoće da preda decu kako bi ponekad mogao da ih viđa, a ako ne potpiše neće ih nikada videti. - priča Golub.

Slavoljubu su deca oduzeta u utorak, tri dana pre tragedije, a on je sve vreme govorio da će da se obesi.

-bio je to tužan, mučan i težak prizor. Čika se udarao u glavu i čupao kosu dok su decu smeštali  u kola. Obožavao je svoje devojčice, žrtvovao se za njih. Radio je od jutra do sutra kako bi zaradio koji dinar i omogućio im da imaju što i druga deca. Kada su mu najavili da će mu oduzeti decu, pričao je po selu da to ne može da preboli i da će se obesiti. Ljudi to nisu ozbiljno shvatali, iako je od utorka, kada su decu odveli, do petka kada se obesio, hoda kroz selo kao zombi - kaže komšinica L.U.

Slavoljubova supruga Dragana napustila je kuću u Riđevštici prošle godine u novembru. Sa sobom je u rodno selo Srnje povela najmlađu devojčicu jer je za nju primala socijalnu pomoć.

- Kad je pomoć ukinuta, odnela je dete u Centar za socijalni rad i ostavila ga, preteći da će ga ubiti ako ostane kod nje. Slavoljub je pak bio srećan da može da prigrli i najmlađu ćerkicu i doveo je sestricama u svoje selo. To je bio njen drugi brak, a iz prvog braka imala je četvoro dece, koje je takođe napustila - kažu meštani.

Za decom najviše tuguje baka Javorka.

- Pilići moji, kuća mi je pusta bez njih. Očuvali smo ih od kile masa, a sada da nam ih uzmu. To je nepravda! Tražićemo da nam ih vrate - kukala je baka Javorka.

Slavoljub je juče sahranjen na seoskom groblju u Riđevštici.

U Centru za socijalni rad u Trsteniku nisu želeli da obrazlože zašto su Egeriću oduzeta deca.

- To su poverljive informacije, koje ne smemo da iznosimo u javnost - bilo je sve što su u Centru rekli, ali se po selu uveliko priča da je najstariju devojčicu maltretirao seoski pedofil J.V. (70).

- Decu je uzeo Centar za socijalni rad privremeno da bi ih sklonio iz sela i zaštitio od pedofila. Brat nije hteo o tome da mi priča. Policija je odradila svoje, ali je negde stalo, ne znam zašto - kaže Slavoljubov brat Miloljub.

Po selu svi hvale reagovanje policije, ali se priča da je istraga zastala jer je pedofil radio u Švajcarskoj i da je imućan.

- Tog komšiju policija je hapsila i odradila svoj deo posla ali je sada na slobodi. Mlađa devojčica je pričala kako je gledala dok joj taj deda svlači stariju sestru. Čuo sam da se on branio u policiji da je dete svlačio da ga pretrese jer mu je navodno nešto ukrala - kaže jedan od meštana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP