Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VANDALI

Obili azil za pse i pustili
lutalice da jure gradom

Autor: Tanjug | 27.12.2012 - 13:36:00h | Komentara: 0

Oko tridesetak pasa lutalica iz azila za pse slobodno se danas šeta ulicama Bora, jer su vandali tokom noći obili kaveze u Službi ZOO higijene Javnog komunalnog preduzeća "3.oktobar" i pustili pse.

"Više od 30 pasa lutalica, koje smo uhvatili u gradu, bilo je u našem azilu, a nepoznati počinioci su razbili katanac na kavezu i pustili ih da opet šetaju gradom. Slučaj smo prijavili nadležnim organima, a radnici našeg preduzeća pokušaće da ih u što kraćem roku uhvate, vrate u kaveze i sklone sa borskih ulica", rekao je  direktor JKP "3. oktobar" u Boru Dalibor Orsovanović.
Osim brige o putevima, u ovom borskom komunalnom preduzeću imaju i obavezu zbrinjavanja pasa lutalica, kojih je, čini se, iz godine u godinu sve više.

Psi lutalice

Psi lutalice jure Borom... (ilustracija)

Anica Đurić, potparol Policijske uprave u Boru rekla je da je katanac na kavezu razbijen i slučaj je prijavljen policiji, koja intenzivno radi na rasvetljavanju činjenica i okolnosti vezanih za ovaj slučaj.
Nedostatak hrane u zimskim danima čini pse bez doma agresivnim, i njihovo puštanje nosi veliki rizik i veliku odgovornost, jer mogu da nanesu opasne povrede slučajnim prolaznicima.
Opština Bor je ove godine, za odštetu od ujeda pasa lutalica, sudskim putem isplatila 27 miliona dinara, a od 2009. godine do danas oko 85 miliona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP