Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAOS U BORU

Obili kafileriju, povredili psa čuvara i pustili 20 lutalica na ulice!

Autor: Blic | 25.09.2013 - 12:58:00h | Komentara: 4

Nepoznati počinioci obili su tokom noći kaveze u službi Zoo higijene Javnog komunalnog preduzeća „3.oktobar“, firme koja je zadužena za čistoću grada i zbrinjavanja pasa lutalica. Oni su onesposobili vozilo ovog preduzeća i pustili dvadesetak pasa lutalica iz kaveza.

ss

Rotvajler koga su udarili krampom u glavu se oporavlja: Nevenka Mirošević | Foto: D. Stojanović

Da bi iz prihvatilišta za pse, oslobodili životinje, vandali su, najpre, krampom razbili glavu rotvajleru, psu čuvaru u preduzeću „3.oktobar“, a onda oslobodili ostale pse.

- Neko je razbio katanac na kavezu i pustio 20 pasa koje smo mi uhvatili da se ponovo slobodno šetaju ulicama Bora. Radnici našeg preduzeća će nastojati da ih u što kraćem roku sklone sa ulica vrate u prihvatilište. Imamo postavljene sigurnosne kamere, ali one ne pokrivaju prostor gde su obijena vrata. Krajem prošle godine neko je, takođe, obio kaveze i tada oslobodio oko 30 pasa, a ovaj put su vandali krampom udarili u glavu i povredili našeg psa čuvara, koga smo postavili kod ulaza u prihvatilište da bi motrio na okolinu - rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.
Doktorka veterinarske medicine i šef radne jedinice Zoo higijenske službe Nevenka Mirošević kaže da su vandali koji su obili kaveze na ulicu pustili agresivne pse koji su ranije već napadali građane i druge životinje.
- Nakon što je neko obio katanac na ulaznim vratima Zoo higijene, iz vozila našeg preduzeća koje se koristi za hvatanje pasa lutalica je izvađen akumulator, a potom su i iz kaveza oslobođeni psi. Rotvajler koji je udaren krampom u glavu se oporavlja od zadobijenih povreda - rekla je Miroševićeva.
Iz borske policije saopštavaju da intenzivno rade na rasvetljavanju činjenica i okolnosti vezanih za ovaj slučaj.
Poslednji komentari
  • Suzana Vreme: 26.09.2013 03:53h

    Ma bravo ljudi, svaka vam cast! Oslobodioci pasa iz holokausta ce za mene uvek biti heroji! Skidam kapu svakom pojedincu koji je ucestvovao u akciji spasavanja pasa iz sinteraja !

  • Boranka Vreme: 26.09.2013 13:41h

    O cemu Vi Suzana pricate, kakvi heroji ? TI heroji, kako ih Vi nazivate, pod broj jedan da su imali neku dobru nameru ne bi rotvajleru razbili glavu ciglom, . Pod broj dva, ja zivim u Boru i znam kakav problem grad ima generalno sa lutalicama, koji idu u coporu po 10-12 i napadaju ljude. Da li Vi znate, da nasa deca uvece ne smeju sama da se vracaju iz skole, jer ih iste te lutalice napadaju?! Daj te molim Vas, o cemu pricamo. Volim zivotinje, ali vise volim decu !!!

  • milos Vreme: 27.09.2013 12:38h

    Boranka, neka su pustili kerove, ako mislite da je njima zivot lep u kavezu vezitese vi i ogranicite sebi zivot na metar dva pa da vas vidim...nemojte zaboraviti da agresivna kerove prave upravo ljudi kao vi koji ih gadjaju sutiraju itd!

  • Boranka Vreme: 27.09.2013 18:10h

    Bas ste slatko nasmejali Milose !!! Znaci kad nas jedna od tih lutalica napadne mi trebamo da stojimo mirni i pustimo ih da nas ujedu?! Ako niste obavesteni, ti kucici imaju sasvim solidne uslove za zivot, mnogo bolje nego pored kontejnera !!! Ovo vam je svakodnevna slika ispred moje zgrade, pa me bas interesuje da li bi ste, kad bi ovo bilo ispred Vase zgrade, a deca treba da Vam idu u skolu, isto tako pricali.... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150909692964886&set=p.10150909692964886&type=1&theater Toliko od mene !!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP