Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U KANADI POČELO SUĐENJE LAŽNOM DOKTORU DARKU JOVANOVIĆU (32)

Obmanjivao pacijente da umiru

Autor: Ekipa Alo! | 14.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Gradić Vindzor u Kanadi već duže vreme potresa slučaj Darka Jovanovića (32), lažnog lekara koji je zarađivao tako što je obmanjivao pacijente da boluju od teških bolesti!

Jovanovićev  advokat

Jovanovićev advokat

Portal "Vindzor star" navodi da je Jovanović pacijentima sa manjim zdravstvenim problemima davao sumorne dijagnoze, a deci s invaliditetom obećavao čudesan oporavak! Tako je pokušao da prevari porodicu bolesne devojčice za 58.000 dolara.

Roditeljima devojčice je rekao da ona ima lezije na mozgu, a svoje reči je "potvrdio" lažnim snimcima s magnetne rezonance, koji bi trebalo da joj obezbede lasersku operaciju u Čikagu. Jednog muškarca je prevario za 6.500 dolara tako što mu je rekao da mu je otac umro i da mu za troškove sahrane treba novac, a drugog, koji je imao blagu povredu mekog tkiva, ubedio je da boluje od leukemije. Čak je prevario i svog ličnog trenera da je u predinfarktnom stanju i da će joj obezbediti snimanje magnetnom rezonancom. Kada mu je ona rekla da je upravo planirala put u Diznilend sa svojom ćerkom, on joj je rekao da bi mogla da umre već u avionu. Ona je ipak otišla na put, ali je sve vreme brinula o svom stanju.

Jovanoviću je u zatvoru otkako je uhapšen 10. februara. Na suđenju, koje je u toku, on je priznao da se lažno predstavljao kao lekar, a advokat odbrane Frenk Retar, koji je i sam prevare opisao kao "kukavičke", tražio je od suda da utvrdi "ko je zaista gospodin Jovanović", a novinarima po izlasku iz sudnice svog klijenta opisao jednostavno kao - misteriju.

Retar je novinarima rekao da Jovanović ima majku koja živi u Londonu i da je ona rekla da njen sin ima diplomu iz istorije sa Univerziteta u Zapadnom Ontariju. Iz izjava žrtvava proizlazi da Jovanović tečno govori bar tri jezika - engleski, arapski i srpski, kao i da je znanje jezika koristio kako bi pridobio poverenje žrtava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP