Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN PREVARANT KOJI SE PREDSTAVLJAO KAO DADO POLUMENTA

Obožavateljku prevario za 7.000 €!

Autor: Branko Janačković | 09.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Stolar M. Đ. (26) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je, lažno se predstavljajući kao pevač Dado Polumenta, od T. P. (33), medicinske sestre srpskog porekla iz Švajcarske, na prevaru izmamio oko 7.000 evra!

Ne beži,  mala, ja sam  original Dado

Ne beži, mala, ja sam original Dado | Foto: Jelena Vučetić

Kako saznaje „Alo!“, M. Đ. je najpre na Fejsbuku otvorio lažni profil pod imenom popularnog pevača. Nakon što je putem ove društvene mreže stupio u kontakt sa oštećenom, u jednom razgovoru joj je napomenuo da sakuplja 100.000 evra za operaciju bolesne sestre. Međutim, kada je dobio novac, prekinuo je sve kontakte, a medicinska sestra je shvatila da je prevarena.


Druga obožavateljka ostala bez hiljadarke


Postoje sumnje da je M. Đ. još od jedne žene iz zemlje u okruženju po istom principu uzeo 1.000 evra tako što je lično otišao kod nje po pare, lažno se predstavljajući kao Polumentin prijatelj. Međutim, taj slučaj nije zvanično prijavljen policiji.

- Osumnjičeni M. Đ., stolar bez zaposlenja, kao fan pevača Dada Polumente znao je mnogo o njegovom životu i nastupima, a na lažnom profilu na Fejsbuku postavio je njegove slike. U maju 2013. godine počeo je da se dopisuje sa T. P., a u razgovoru sa njom saznao da se jednom prilikom slikala u Švajcarskoj pre nekog nastupa u diskoteci sa Polumentom. To je iskoristio da se bolje upoznaju, rekavši joj da se seća tog događaja i da mu je ona ostala u sećanju kao zanimljiva osoba?! - kaže za naš list izvor blizak istrazi.
Lažno se predstavljajući kao pevač, osumnjičeni M. Đ. je u razgovorima počeo da se žali na finansijske probleme.

Dado Polumenta

Dado Polumenta | Foto: Rajko Ristić


- Pričao je da sakuplja novac za operaciju obolele sestre i da mu je potrebno 100.000 evra. T. P. je u novembru 2013. godine odlučila da mu uplati 6.000 švajcarskih franaka, a ubrzo još 3.000. Čim je podigao novac, lažni Dado počeo je da izbegava svoju dobrotvorku, a od decembra 2013. godine prekinuo je sve kontakte s njom. Kada je shvatila da je prevarena, T. P. mu je zapretila da će slučaj prijaviti policiji, ali to joj nije mnogo pomoglo - kaže naš sagovornik.

Ona je prijavu podnela tek u julu 2014. godine, jer zbog obaveza nije ranije mogla da dođe u Srbiju. Krivična prijava podneta je niškoj policiji jer je tada boravila kod brata u Nišu, a čim su operativci niške policije započeli rad na slučaju, utvrdili su da je i prevarant iz Niša! Proverom dokumentacije u servisu za transfer novca, policija je došla do osumnjičenog.

Pola para oročio kao štednju


M. Đ. je, suočen sa dokazima, priznao krivično delo i objasnio da je deo novca, oko 4.250 evra, stavio u banku i oročio ga kao štednju, a da je ostatak potrošio. Pare je sa računa podigao i predao policiji kako bi bile vraćene prevarenoj medicinskoj sestri. Priznao je da je pogrešio i obećao je da će vratiti i ostatak sume. Ipak, priznanje i povraćaj dela novca neće ga abolirati krivičnog postupka, kaže sagovornik „Alo!“ blizak istrazi, dok u niškoj policiji zvanično je potvrđeno samo da je protiv osumnjičenog za prevaru podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Dado bez teksta


Sa popularnim crnogorskim pevačem Dadom Polumentom juče nismo uspeli da stupimo u kontakt jer oba telefona na njegovom zvaničnom sajtu nisu bila dostupna, a do zaključenja novine nisu pristigli ni odgovori na pitanja poslata imejlom.

Poslednji komentari
  • vitez Vreme: 09.01.2015 13:27h

    Bravi ti ga bate, ovce su za šišanje.

  • Sudija Vreme: 09.01.2015 13:34h

    Znam sličan slučaj, u sa jednom Beograđankom, koja je prevarila više ljudi, a Javni tužilac ne želi da jr krivično goni. Ono što je zanimljiovo u vezi sa ovom curom je da radi na Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP