Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

FUDBALER OTKRIO

Obradović: Binića ne krivim za moj transfer!

Autor: D. Ćuruvija | 17.09.2013 - 15:47:00h | Komentara: 0

Bivši fudbaler "Obilića" Milan Obradović (36) izjavio je danas na suđenju nekadašnjim funkcionerima FK "Obilić" Dragiši Biniću i Jovanu Dimitrijeviću da mu nije poznata njihova uloga u njegovoj prodaji ruskoj "Lokomotivi" 2001. godine.

Dragiša Binić i Milan Obradović došli u sud

Dragiša Binić i Milan Obradović došli u sud | Foto: Zoran Ilić

-Mislim da nisu imali ulogu u mom transferu, a ne znam koliko je "Obilić" dobio za moj prelazak u "Lokomotivu". Nije mi poznato šta su se o tome "Obilić" i "Lokomotiva" dogovorili. Mene je interesovao samo moj deo transfera i da izdejstvujem što bolje uslove i odem iz zemlje. Sve pregovore vodio je menadžer Dejan Joksimović, sa kojim sam išao u Moskvu. Kada sam se dogovorio oko plate i uslova, o svemu sam obavestio predsednicu kluba Svetlanu Cecu Ražnatović, koja se složila sam mojim prelaskom. Sa Cecom sam se i kasnije viđao, kao i sa Binićem i Dimitrijevićem -izjavio je Obradović, koji je letos prešao u "Partizan", na poziciju odbrambenog igrača.

Obradović je rekao da je u "Lokomotivi" imao platu 20.000 dolara mesečno i godišnju premiju od 200.000 dolara.

ceca

Svetlana Ceca Ražnatović | Foto: Goran Srdanov


- Posle dve godine otišao sam na pozajmicu u nemački klub "Borusija", a četvrtu sezonu sam imao spor sa klubom "Lokomotiva" jer su mi ostali dužni 200.000 dolara, koje sam kasnije dobio preko UEFA -ispričao je Obradović, koji je istakao da je sa Binićem i Dimitrijevićem u dobrim odnosima.

Zamenica tužioca je juče zatražila spise predmeta kako bi precizirala optužnicu. Kako "Alo.rs" saznaje, Biniću, koji je, kao tadašnji direkor FK "Obilić" optužen za zloupotrebu položaja, zbog izmena zakona će se teretiti za zloupotebu kao odgovorno lice, za šta je zaprećena maksimalna kazna od 10 godina zatvora, umesto ranijih 12. Dimitrijević se tereti da je sa Binićem nelegalno izvršio transfer Obradovića u moskovsku "Lokomotivu". Suđenje se nastavlja 31.oktobra, nakon čega bi moglo da bude ubrzo okončano.

Binić i Dimitrijević su u novembru negirali optužbe ističući da nijedna finansijska transakcija u klubu nije mogla da se izvrši bez odobrenja predsednice kluba Svetlane Ražnatović, koja je svoju kaznu po presudi odslužila u ponedeljak.
Njih dvojica su se našli na optužnici iz marta 2011. godine, zajedno sa nekadašnjom predsednicom FK "Obilić" Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić, ali su one u međuvremenu priznale krivicu, pa su izbrisane iz precizirane optužnice iz jula 2012.
Sestre su prihvatile kaznu od godinu dana, odnosno šest meseci kućnog zatvora, koju su u međuvremenu odslužile, a 17. juna su izmirile i novčani deo kazne od milion i po evra koliko su kažnjene zbog nezakonite prodaje 11 fudbalera "Obilića".

Nekadašnji fudbalski as i Dimitrijević su, kako se sumnja, radili po nalozima vlasnice FK "Obilić" Svetlane Ražnatović, kao odgovorna lica u klubu, pa su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili su ugovor sa predstavnicima "Lokomotive" o prodaji Obradovića.
Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke. Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji (Brisel), Letoniji (Riga), Španiji (Marbelj i Palma de Majorka), Švajcarskoj (Ženeva i Lugano) i u SAD (Njujork), sumnja tužilaštvo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP