Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO

Obrušila se fasada, majka spasila bebu ispred lavine šuta!

Autor: dnevnik.rs | 08.10.2013 - 13:40:00h | Komentara: 0

Delovi krova i fasade zgrade u Dunavskoj ulici 14 u Novom Sadu pali su danas oko 11.30 časova na pločnik, i samo pukom srećom nije bilo nastradalih. Naime, u momentu pada, neposredno ispred zgrade, čiji prvi sprat je izgoreo u požaru od pre nekoliko godina, nalazila se Ivana Vezmar i njen četrnaestomesečni sin Srećko.

Pucnjava u centru vojvojanske prestonice

– Čula sam neko krckanje, pogledala gore i videla kako delovi zgrade padaju ka nama. Naglo sam povukla kolica, okrenula ih i uz pomoć prtolaznika uspela sam da nas sklonim na sigurno. Mogli smo oboje da nastradamo da nisam, ne znam ni sama zašto, pogledala gore – kaže za „Dnevnik“ vidno uzrujana i potresena Vezmar.
– Sramota je da ovaj prostor nije obezbeđen, a šetam se tu svaki dan. Kažu da su tu bile i dve devojke koje su uspele da pomognu, ali ih nisam videla. Ja ne znam u šta se Novi Sad pretvorio, jer ovako nikad nije bilo, da, kad izađeš s detetom na ulicu nalaziš se u neprestanom strahu od toga šta može da ti se dogodi – zaključila je Ivana Vezmar.
Njoj su pomogli Dragiša Kulić i Nenad Vukić, koji su se tu našli.
Prvi na terenu bili su vatrogasci, koji su evakuisali zgradu u čijem se prizemlju nalaze dva lokala. Policija je ispitivala svedoke, a prema nezvaničnim informacijama, izvođač radova pobegao je s mesta nesreće. Ono što smo mogli da saznamo od pomoćnih radnika, jeste da ne znaju ništa, pošto su unajmljeni za taj dan za pretovar materijala rekonstrukcije koja se odvija u pozadini.
Kako se moglo čuti od okupljenih, vlasnik zgrade u kojoj je nekada živeo i radio Svetozar Miletić, započeo je rekonstrukciju krova i gornjeg sprata, a da prethodno nije pribavio građevinsku dozvolu za te radove.

OVDE možete pogledati fotografije sa lice mesta!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP