Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROTEST U VALJEVU

OČAJ: Ratni veteran odsekao sebi prst! (UZNEMIRAVAJUĆI FOTO)

Autor: Beta | 12.01.2014 - 16:15:00h | Komentara: 6

Jedan od ratnih veterana, koji u Valjevu štrajkuju glađu zbog neisplaćenih ratnih dnevnica i nerešavanja statusa boraca, presekao je danas prst na ruci.

Osakaćeni borac

Osakaćeni borac | Foto: Predrag Vujanac

Nebojša Milenković (57) iz Vlasotinca učinio je to oko 15.30 sati u prostorijama udruženja boraca ratova na prostoru bivše Jugoslavije 1990-1999, što ostali štrajkači, kako su kazali agenciji Beta "nisu očekivali".
Milenković je, najverovatnije nožem, gotovo odsekao mali prst na levoj šaci, a njegovi saborci tvrde da će "nastaviti sa sakaćenjem".
Intervenisala je ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja ali on odbija odlazak u bolnicu, pa mu je dežurna ekipa sanirala povredu.
- Učinio samo to zbog sina koji je na Košarama, na granici SFRJ-Albanija u Makedoniji, proveo 16 meseci - rekao je Milenković agenciji Beta.
Deset čelnika Udruženja boraca ratova u SFRJ iz Srbije četvrti dan štrajkuje glađu tražeći isplatu ratnih dnevnica i rešavanje statusa boraca i njihovih porodica, posebno porodica palih poraca.
Njih je i juče posetila ekipa Doma zdravlja i konstatovala pogoršanje zdravstvenog stanja.
Posetio ih je i vladika valjevski Milutin (Knežević), koji ih je pozvao da okončaju protest i obećao da će učiniti sve kako bi ih primili najviši predstavnici vlasti.
Štrajkači poručuju da protest nastavljaju do ispunjenja zahteva.
Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 12.01.2014 20:03h

    Nemogu da verujem da niko nekomentarise ovakvu situaciju !!! Uh da zaboravio sam verovatno vas neplacaju da lupate minuse na komentare protiv vlasti. Zaboravili ste ljude koji su se borili dok je vecina sedela kuci. I sam sam udruzenja ratnih veterana, devedesetih godina sam vise vremena proveo na vezbama nego kuci ,naravno drzava nije nista priznala, jer Srbija nije bila u ratu nego samo tri meseca 91 godine. Koriste nas samo za predizborne potrebe i posle se po...ju po nasoj krvi koju smo ostavili na ratistu koje su politicari posle predali za zelenim stolom.

  • Robert Vreme: 13.01.2014 04:01h

    Ovi borci se stalno predstavljaju da su nekakvi veliki patrioti, a ako je to zaista tako, otkud im onda moralno pravo da traže od države pare za nešto što su radili za nju? Pravo na te dnevnice pogotovo nemaju oni koji su išli u ratove kao dobrovoljci. Ako hoćete pare, gospodo, onda kažite da ste prisilno mobilisani i da od države tražite odštetu. I to je onda u redu - za tako nešto treba da vam daju novac. Međutim, ne može istovremeno da budete i veliki patrioti i da tražite dnevnice, to je licemerno.

  • Ljubomir Zejak Vreme: 13.01.2014 06:34h

    Neka tamo negde na pustim ostrvima Pucaju na sebe koliko god to zele Tada ce narod ziveti u slobodi graditi buducnost u miru I sve lepe kuce koje je sazidao osta ce mu cele. Neka tamo na tim poligonima bez icije paznje i nege Krvare i osete koliko ljudske rane mogu da bole Tek tada ce shvatiti da je rat ljudsko bezumlje A zatim ce kao I ostali svet za mir I slobodu da se mole. Narod se najzad mora nauciti da ne zivi zivot kao stoka na savani Da ne gubi svoj dragoceni zivot u oruzanom piru Tada ce radost njegova biti mnogo veca Jer svoja pokolenja koja stvara zivece u blagostanju i u miru. Ljubomir Zejak. 25 Dec.2006.

  • Ljubomir Zejak Vreme: 13.01.2014 06:43h

    Postovanje redakcijo.Molim povecajte komentare na 1500 karak.kako nebi delili nase dopise.Prijateljski poz.Lj.Zejak

  • Dule Vreme: 13.01.2014 12:22h

    Podržavam prijatelje saborce u Valjevu,Nešo ti srpski heroj,pozivam sve borce 1991-99 da podržimo zahteve štrajkača -boraca Valjevac i da se izjednače prava boraca sa pravima bivših republika SFRJ.Potrebno da se svi organizujemo u jedan front boraca. Šta smo doživeli da se boračka prava ostvaruju odsecanjem delova da bi dokazala svoja prava ŽALSNO.Borci Srbije organizujmo se u svojim mestima,podržimo heroje Valjeva,okupimo se

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP