Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAJVEĆI SRPSKI MONSTRUMI: DEJAN ILIĆ

Očev trup i glavu zavio u ćebe!

Autor: J. Paunović | 03.04.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

„Udario sam oca sekiricom u našoj kući u Vukošićima. Kad je prestao da se pomera, isekao sam mu ruke i noge. Ostatke sam spakovao u dve torbe i stavio u njih cigle da bi potonule.

Dejan Ilić

Dejan Ilić

Trup i glavu zavio sam u ćebe i bacio ih u jezero. Onda sam prijavio da mi je otac nestao“, priznao je Dejan Ilić (27) iz okoline Šapca, koji je 29. februara prošle godine ubio svog oca Radovana (53). On je prošlog meseca osuđen na 13 godina zatvora.


Ubica nije poremećen


- Dejan Ilić je preduzeo sve mere da se u kući prikriju tragovi krvi, da bi 5. marta 2012. godine policiji prijavio nestanak oca - navodi se u presudi.
Tokom krivičnog postupka sprovedeno je psihijatrijsko veštačenje Ilićevog stanja, koje je pokazalo da nije poremećen.

Veselinka Ilić (82), majka ubijenog Radeta, na suđenju je branila svog unuka Dejana rekavši da on jednostavno više nije mogao da izdrži očevo maltretiranje:

- Dejan ništa nije kriv! Mora da mu je pukao film posle silnih batina koje je dobio od Radeta. Pre ili kasnije ovako se nešto moralo desiti. A sin mi je bio prek čovek, koji ni sa kim nije mogao da se složi - pričala je Veselinka i dodala:

- Maltretirao je i ženu Marinu, koja ga je napustila pre pet godina. Dejana je tukao dok je bio dete, ali i kad je porastao. Kad ga je Marina ostavila, odvela je sa sobom Dejana i ćerku Vesnu (22), ali se Dejan ubrzo, vratio jer mu je otac prepisao hektar zemlje i deo kuće. Bolje da se mučenik nije vraćao. Vidi na šta ga je rođeni otac naterao - objašnjavala je nesrećna žena.

Policija sa torbama  u kojima su  ostaci ubijenog  Radovana

Policija sa torbama u kojima su ostaci ubijenog Radovana | Foto: Sanja Bečejić


Dejan Ilić je na saslušanju u policiji priznao da je ubio oca, a zatim njegovo telo isekao, stavio u dve torbe i džak prevezao automobilom do 20 kilometara udaljenog veštačkog jezera Šljunkara kod Tabanovića. Ribolovci su nekoliko dana kasnije „upecali“ ruku nesrećnog čoveka. Na mesto tragedije tog dana izašao je istražni sudija Višeg suda u Šapcu Živadin Lazić. Prema njegovim rečima, Dejan se nakon ubistva postarao da prikrije tragove zločina u kući, jer je okrečio zidove.

Zanimljivo je da se posle ubistva kasapin iz Šapca ponašao kao da se ništa nije dogodilo, a čak je pozvao i Nedeljka Brakusa, čoveka koji je povremeno radio s njima, da mu pomogne da zasade krompir.

- Zvali su me ponekad da im pomognem, najčešće pokojni Radovan. Čuli smo se telefonom i obećao sam Dejanu da ću doći, ne sluteći šta se zbilo u kući. Znam da su se otac i sin često svađali. Radovan je bio strog, hteo je uvek da bude sve po njegovom – pričao je Brakus.

Inače, Radovan Ilić razveo se pre nekoliko godina od supruge Marine, koja je sa sobom odvela mlađu kćerku i sina, koji se kasnije vratio da živi kod oca. Marina sa kćerkom živi u Šapcu, gde obe rade .
Meštani su Radovana opisali kao čudnog čoveka preke naravi, dodajući da je njegovu kuću malo ko posećivao.
Nastaviće se

Ubijeni imao devet kopči na glavi

Rajko, rođeni brat ubijenog Radovana Ilića, na suđenju se prisetio da su se otac i sin pre dve godine toliko tukli da je Rade zaradio devet kopči na glavi:
- Dejan mu je tražio novac koji mu otac duguje. Rade ga je na to ošamario. Tada je Dejan uzeo stolicu i prebio oca.
Torbe u kojima su bili delovi tela našla su dvojica ribara i o tome odmah obavestila policiju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP