Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOVEST SINOVA SVJETLANE UROŠEVIĆ:

"Očuh nam zapalio majku zbog ručka!"

Autor: RAS | 23.01.2015 - 09:23:00h | Komentara: 0

Rade se s mamom stalno svađao zbog sitnica. Pre napada bio je besan, a ja nisam uspeo da ga smirim - priča Aleksandar, sin Svjetlane Urošević (45) koju je zapalio muž Radan (52).

Porodica Svjetlane Urošević

Braća Dejan i Aleksandar sa spasiocem Milanom Dobrićem | Foto: Milorad Milanković

 
Svjetlanu je muž polio benzinom i zapalio u subotu, kada je i uhapšen. Na sreću, iako su njene povrede teške, život joj trenutno nije u opasnosti. Ima opekotine trećeg stepena na 50 odsto kože i oporavlja se na Klinici za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici. Juče je i operisana.
Njeni sinovi iz prvog braka Aleksandar i Dejan neće moći da vide majku još mesec dana.

- Lekari su rekli da moramo da sačekamo da prođe oporavak. Mnogo nam nedostaje - tihim glasom priča Aleksandar (24).

Mlađi brat Dejan (20) je na dan napada video majku u Urgentnom centru.
- Bio sam na poslu kada su me nazvali drugari i rekli šta se dogodilo. Dojurio sam odmah do zgrade, a onda pravo u Urgentni centar. Mama mi je nešto rekla, ali nisam je ništa razumeo - priča Dejan.

Dok braća stoje ispred zgrade u Ulici Svetog Serafina Sarovskog 3 u Batajnici, gde je Radan zapalio Svjetlanu, Aleksandar se seća šta je prethodilo očuhovom napadu. Kraj njih je i komšija Milan Dobrić, koji je utrčao u stan i spasao Svjetlanu.


- Toga dana sam sa devojkom bio u Donjem Milanovcu kod babe i dede. Dejan je radio noćnu smenu. Očuh Rade me je ceo dan zvao na mobilni telefon. Poslednji put smo se čuli oko 16 sati. Molio sam ga da se smiri i da sačeka da se vratim. Sve vreme sam ga smirivao. U ponoć me je, međutim, pozvao Radetov brat i rekao mi šta se dogodilo, a da je očuh otišao da se ubije. Prvim autobusom došao sam u Beograd - kaže Aleksandar, koji je sa devojkom i bratom donedavno živeo sa majkom i očuhom u iznajmljenom stanu.


Aleksandar ističe da je bio u šoku.


- Rade je po ceo dan znao da prigovara majci ako nešto ne uradi u kući. Bio je sitničav, pa sam mislio da će se i u subotu sve završiti na svađi oko ručka i kućnih sitnica. Pio je alkohol svakog dana. Znao je i po mesec dana da ništa ne radi već da samo pije. To je i mamu najviše nerviralo. Oni su poslednje dve godine živeli u njegovom stanu kod Osnovne škole “Branko Radičević” u Batajnici. Brat i ja smo iznajmljivali stan, ovaj u kojem nam je zapalio majku. Inače, za četiri godine, koliko su zajedno, nikad se nisu tukli. Do sada su se rastajali i mirili tri puta - ističe stariji sin koji se sa bratom i mamom preselio u Beograd pre dve godine.


U stanu na drugom spratu, gde se dogodio zverski napad, izgorele su sve stvari.


- Brat i ja smo se preselili kod drugara. Prijatelji su uz nas, a zovu nas i nepoznati ljudi i nude pomoć. Sada nam je bitno samo da se mama što pre oporavi - kaže Aleksandar, čiji je otac poginuo još pre 20 godina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP