Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSLE JEZIVOG UBISTVA DEVOJKE U ZAJEČARU

Očuh ubijene Dragane: Monstrumova žena išla kod vračara, bacala je čini na moje dete

Autor: S. Božinović | 12.12.2014 - 14:30:00h | Komentara: 2

Čedomir Đurić, koji je ubio moju Draganu Ćirić (18), pokušao je da vradžbinama omađija moje dete. Pouzdano znam da je išao kod vračara, koje su na moju ćerku bacale čini da je omađijaju, da poludi za njim. Hteo sam i ja da idem kod neke vračare, da je spasim, da joj skinem čini. Ali, zakasnio sam i moje dete je sada mrtvo.

Dragana Ćirić (18) je umrla u najtežim mukama, onda kada je tek počela da živi.
Nju je Čedomir Đurić (66) tukao pesnicama, davio, a kada je obamrla, u usta joj je sipao sonu kiselinu. Uhapšen je, optužen za teško ubistvo, a policiji je kazao da je u devojčicu bio ludo zaljubljen. Meštani Salaša, Zaječar i cele države ne mogu da se načude kakav je monstrum ovaj nezovi čovek.

Ubijena D. Č. (18)

Dragana Ćirić (18)

Na Fejsbuk profilu nesrećne Dragane, ispod njene slike na kojoj je zagrljena sa momkom Milanom, piše: ''Zagrljaj vredi jedino kad u njemu držiš sve svoje''...

- Ne mogu više od bola... Kao da će da naiđe svakog momenta. Ne možemo da dođemo sebi. Sad čujem da je bila u vezi sa onim monstrumom, to je gnusna neistina – plačnim, glasom, gotovo šapatom, kaže Milan.

Znaju ga kao tihog  i povučenog: Đurić

Milan je sa majkom i očuhom stradale devojke došao u Zaječar da preuzme telo iz kapele. Očuh Dragiša uspeo je da nam, jecajući, kaže:

- Sa deset prsta sam je očuvao od njene treće godine, ne kao da je moja ćerka, nego i više od toga. Voleo sam je kao da mi je iz oka ispala. Sa mukom, od dva hektara zemlje, žena i ja smo je školovali. Pomagala je u kući, na poljoprivredi, bila odlična učenica, divna ćerka. Sad ostadosmo sami sa ženom. Dođe mi da se ubijem. Ali moram da nastavim, da joj ostavljamo pomene, da joj dignemo spomenik, ali...– kaže Dragiša, a onda ga je izdao glas.

HTELI SMO DA SKINEMO ČINI S DRAGANE

U Salašu kažu da se supruga osumnjičenog ubice Čedomira Đurića često koristila vračanje i magiju.

- Ona je omađijala našu Draganu, poprskala ju je vodom, htela je da joj zamuti um. To pouzdano znam, spremao sam se da i ja odem doneke vračare, da odmađijamo našu devojčicu. Kajem se, nisam otišao

na vreme, zakasnio sam, možda bih ovo sprečio – ubeđen je Dragiša.

Da nesreća ne ide sama, pokazalo se još jednom. Gradom je prostrjula vest da roditelji kasne sa preuzimanjem tela iz gradske kapele jer nemaju sredstva za sahranu. Jutros su bili u Domu za učenike da preuzmu Draganinu garderobu da bi imali u čemu da je sahrane. O tome nam je, plačući, kroz jecaj kazao Dragišao:

- Sahranićemo je u njenoj garderobi, nemamo odakle...Nema se, nema penzije, posla, na birou smo i ja i žena. Uspeo sam nešto da pozajmim po selu, ali nedovoljno, a kako ću da vratim? A moramo da je ispratimo dostojanstveno, kako je i živela... – rekao nam je Dragiša.

Sudbina je htela da o ovome čuje Saša Mirković, predsednik zaječarske skupštine. Inicirao je odluku da grad iz budžeta plati troškove sahrane nesrećne Dragane. Mirković nije želeo da daje izjavu jer, kaže, sramota je da u ovako teškom momentu bilo kakva izjava bilo kog čelnika grada bude objavljena.

- Hvala gradu Zaječaru. I Dragana bi im rekla hvala, da može... – plačući je kazao očuh Dragiša.

Kupili su beli kovčeg, beli krst, svu opremu da je isprate tamo odakle se još niko nije vratio...

BILA NAM JE DRUGARICA ZA PRIMER

Draganine cimerke u Domu za učenika imaju samo reči hvale za ubijenu drugaricu.

- Ona je stvarno bila baš prava prijateljica. Davala nam je svoju garderobu da nosimo, menjale smo šminku, pričale najintimnije stvari.

Išla je kući skoro svakog vikenda. Bila je mnogo zaljubljena u Milana, a i on u nju. Neprkidno je sa njim razmenjivala poruke. Uopte nije bila ljubomorna ili zavidna, ma, sve naj, naj... – kažu njene drugarice, koje ne žele da im se pominju imena.

U Domu za učenike zaposleni, koji su još uvek u šoku, kažu da je zaista bila devojka za primer svima.

Sahrana Dragane Ćirić biće sutra u 13 sati na groblju u Salašu.
Poslednji komentari
  • Mita Vreme: 12.12.2014 18:10h

    Bolje da su išli u policiju,nego kod vračare da "skidaju magiju"...

  • sima Vreme: 13.12.2014 07:16h

    Dali jos neko veruje u vracare ,to je cista glupost .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP