Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODICE KRIJUMČARA TONE KOKAINA U ŠOKU

Od čobanina do narko-bosa!

Autor: E. Sadiku- J. Paunović | 03.06.2015 - 21:30:00h | Komentara: 0

„Pre bih poverovao da je bio ložač na brodu nego švercer kokaina. Meni liči na običnog fizikalca. Doskora je vozio nekog ‚juga‘ koji samo što se nije raspao. On je rođen u Nemačkoj jer mu je otac tamo radio kao gastarbajter. Verujte, on zna samo za kravu koju je imao u svom dvorištu. Kakav je on mogao biti diler?!“, zaprepašćeno nam je rekao juče komšija Saše Jakovljevića (41) iz naselja Rvati u Obrenovcu.

Kuća Saše Jakovljevića

Kuća Saše Jakovljevića | Foto: Oliver Bunić

Uhapšeni Dragoslav Živković (55) sa Zvezdare je jahtu „Martela“ skoro ručno pravio u svom dvorištu, dok su mu komšije pomagale u tome. Imao je svoju proizvodnju PVC stolarije, ali mu je to sve uništeno u poplavama u maju prošle godine.

Kuća Dragoslava Živkovića

Kuća Dragoslava Živkovića

 

Nisu bili poznati policiji

Kako „Alo!“ saznaje u kriminalističkoj policiji MUP-a Srbije, uhapšena četvorka nije bila poznata odranije. Podatke o njima očekuju od kolega iz inostranstva.
- Podaci o uhapšenima, kao i njihova tačna zaduženja, dobićemo od kolega iz inostranih policija. Moguće je da će ove zaplene povući nove obračune kriminalnih grupa. Istraga će pokazati da li su i za koga radili - kaže naš izvor.

- Nije mi jasno o čemu se radi. Rekao mi je da brod vozi na popravku. Vidite, i mi smo siromašni, nemamo novca ni da pokosimo dvorište i mi vam se zbog toga izvinjavamo - kaže za „Alo!“ Danica Živković, majka uhapšenog Dragoslava, i dodaje da poznaje sve uhapšene jer ih je upravo njen sin obučavao za plovidbu.

Samo nekoliko ulica dalje živeo je drugouhapšeni Ivan Guconić (30). Niko od komšija niti članova njegove porodice nije želeo da otvori vrata i kaže nekoliko reči o Guconiću.

Dragoslav Živković (55) i Ivan Guconić (30) iz Beograda, Nemanja Perić (34) i Saša Jakovljević (41) iz Obrenovca i Slavko Veselinović (47) iz Kovina uhapšeni su sa 1,150 kilograma kokaina u noći između 27. i 28. maja na jahti „Martela“ na ostrvu Fajal u Azorskom arhipelagu, udaljenom oko 1.500 kilometara od portugalske obale.

Vidite, i mi smo siromašni, nemamo novca ni da pokosimo dvorište Danica Živković, majka uhapšenog

Vidite, i mi smo siromašni, nemamo novca ni da pokosimo dvorište Danica Živković, majka uhapšenog | Foto: Oliver Bunić

Detaljnim pretresom jahte, u centralnom delu plovila nađena su dva lažna zida, unutar kojih su bili skriveni paketi kokaina, u ukupnoj količini od 1.150 kilograma belog praha. Narko-grupa iz Srbije nameravala je da drogu prošvercuje od Kariba do Evrope. Potrugalska policija, koja je izvela hapšenje, delovala je na osnovu dojave francuskih i britanskih istražitelja. Zaplena je izvršena blizini ostrva Fajal, pri čemu su uhapšena i četiri državljanina Srbije.

Jahta „Martela“

Jahta „Martela“


Inače, skoro nijedna velika zaplena narkotika u poslednje vreme nije prošla bez ljudi sa Balkana. Pre desetak dana, takođe u portugalskim vodama, presretnuta je jahta „Amsterdamer“ sa 1,1 tonom kokaina koji su prevozila dva Hrvata i jedan Srbin. Kako je tada saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u pitanju je bila zajednička akcija policija Srbije, Španije i Hrvatske. Vrednost narkotika je procenjena na 44 miliona evra, dok bi na ulici cena droge bila udvostručena.

Vaso Ulić: Nisam drugi Darko Šarić


Podgoričanin Vaso Ulić (55) šef je balkanskih kriminalnih grupa koje samo u Australiju godišnje uvezu više od šest tona raznih narkotika, ali ih i izvoze širom sveta, objavio je list „Australijan“. Mreža na čijem je čelu Ulić, koji je 2005. napustio Australiju, postala je jedna od najvećih međunarodnih kriminalnih grupa u svetu, koja uvozi šest tona droge godišnje samo u Australiju, ali i mnogo više u druge zemlje ili ih izvozi iz njih, od Južne Afrike, preko Evrope, Kine i Nigerije, do Amerike. Australijski list navodi da je crnogorsko tužilaštvo potvrdilo da poseduje veliki dosije o Uliću. Ulić je za srpske medije demantovao ovu informaciju rekavši da nije drugi Darko Šarić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP