Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JEZIVA ISPOVEST

Od mrtve bebe sam mislila da je lutka!

Autor: Biljana Nenković | 03.02.2013 - 15:35:00h | Komentara: 1

a dnu vojničke torbe među benkicama i flašicama pratiće me do kraja života. I nikada neću shvatiti kako je moja ćerka mogla da ćuti o tome pet dana i da se sve vreme najnormalnije ponaša. Očajna sam. Donela je mrtvo dete i ni reč o tome nije rekla. To niko normalan ne bi mogao da uradi”, kaže u ispovesti za “Alo!” potresena majka B. M. (23) iz sela Borač kod Knića, koja je u petak pronašla mrtvu jednomesečnu bebu u prtljagu svoje ćerke.

Selo Borač

Selo Borač | Foto: Biljana Nenković

 Prvi rezultati obdukcije tela muške bebe stare oko mesec dana pokazuju da nema vidljivih tragova nasilja. Obducenti su naložili dodatne analize kako bi se utvrdio uzrok smrti. B. M. je radila kao pevačica i konobarica u lokalima u Novom Pazaru. U oktobru je, kao i mnogo puta ranije, otišla od kuće i roditelja, sa kojima je bila u lošim odnosima.

Roditelji nisu ni znali da im je ćerka trudna. U policiji je izjavila da se 31. decembra porodila u bolnici u Novom Pazaru i ima otpusnu listu. Prema njenom svedočenju, na Svetog Savu, kada se s posla vratila u iznajmljeni stan, zatekla je mrtvu bebu, spakovala je u torbu i došla u rodno selo.

Nesuđena baka je prvo pomislila da se radi o lutki

Nesuđena baka je prvo pomislila da se radi o lutki | Foto: Shutterstock

 
- Ona je otišla do prodavnice po cigarete. Ušla sam u tu staru kuću i ispod stola videla torbu. Mislila sam da su stvari za pranje. Otvorim je i vidim flašicu za mleko, kutiju sa veštačkom hranom za bebe. Ispod su bile plave i bele benkice i štramplice. Čudila sam se otkud joj sve te stvari. Počnem da vadim i na dnu torbe i nađem povojnicu u kojoj se bebe izvode iz porodilišta. Napipala sam nešto tvrdo. Prvo pomislim da je ona velika lutka... A onda vidim ručicu i koleno, sve skamenjeno, sve mrtvo i lice ukočeno - priča majka B. M.
Nesrećna žena i njen suprug odmah su pozvali policiju. Kažu da imaju troje dece. Sin i druga ćerka su, kažu, vredni i pametni mladi ljudi sa kojima nikad nisu imali problema.
- Sačekaćemo nalaz obdukcije. Nadam se da mu nije namerno naudila. Možda se i uplašila kada je videla mrtvu bebu, koja je umrla od frasa ili nečeg drugog, ali ne znam zašto nije rekla kada je došla kući - dodaje otac ove devojke.
Meštani kažu da se radi o čestitoj familiji, ali da je sa B. M. od malena bilo teško izaći na kraj, što potvrđuju i njeni roditelji. Često je odlazila od kuće. Govorila im je da je na Ubu, u Raškoj, na Kopaoniku. Majka se s njom u januaru čula telefonom i B. M. joj je rekla da je u bolnici u Valjevu zbog alergije na farbu za kosu. Policija je podnela juče krivičnu prijavu protiv B. M. za ubistvo bebe. Prijava je prosleđena tužilaštvu u Kragujevcu, a određen joj je pritvor od 48 sati.  
Poslednji komentari
  • Milica Vreme: 03.02.2013 16:59h

    Meni nije jasan jedan deo teksta u kome se kaže - Prema njenom svedočenju, na Svetog Savu, kada se s posla vratila u iznajmljeni stan, zatekla je mrtvu bebu, spakovala je u torbu i došla u rodno selo.- Otišla je na posao i ostavila bebu od mesec dana samu u stanu? Radno vreme traje osam sati. Osam sati je novorođenče bilo samo?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP