Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODICA TRAŽI VERONIKU MIRKOVIĆ (46)

Od nestale žene ni traga ni glasa

Autor: E. S. | 15.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Članovi porodice Milana Mirkovića iz Ledinaca kod Novog Sada već dva meseca ne spavaju mirno jer ne znaju gde je majka, odnosno supruga Veronika (46).

Traže je dva meseca: Veronika Mirković

Traže je dva meseca: Veronika Mirković

Pored brige za Veroniku, problem im je i što ne mogu da dobiju potvrdu iz policije da su prijavili nestanak, pa im je ukinut dečiji dodatak. Kako nam se rekao Milan, suprug nestale, Veronika je nestala 22. jula.


- Otišla je da overi zdravstvenu knjižicu i tada joj se gubi svaki trag. Odmah po njenom nestanku, slučaj smo prijavili policiji, a svaki dan od tada moje dve ćerke, sin i ja tragamo za njom. Verujte, meni je najbitnije da se moja supruga i majka moje dece pronađe živa i nepovređena.
Nakon njenog nestanka, odmah sam otišao u policiju i prijavio da je nema. U početku sam se nadao da je policija traži, ali kako vreme odmiče, počinjem da sumnjam u to. Idem stalno u policijsku stanicu, ali tamo samo sležu ramenima. Čak su pre tri nedelje pozvali da pitaju da li sam ja nešto saznao - uz uzdah priča Milan o svojoj agoniji.

On navodi da mu se tračak nade da mu je supruga živa rodio kada se Veronika, desetak dana po nestanku javila sinu Stojanu da ga pita kako su, a potom se veza prekinula.

- Odmah sam otišao do mobilnog operatera i zamolio da mi kažu iz kog kraja je stigao poziv, međutim, oni su rekli da to po zakonu ne mogu da mi to otkriju i uputili me na policiju, kuda sam i otišao. Umesto tada nešto da preduzmu, samo su me saslušali i to je bilo to. Počeo sam da skupljam papire za dečji dodatak i socijalnu pomoć, ali ljudi iz tih službi traže da moja supruga bude prisutna. Rekao sam im da je nestala, a oni su mi tražili da donesem potvrdu o prijavi nestanka iz policije.
Međutim, u policiji mi ne izlaze u susret i ne izdaju mi potvrdu da sam ragularno prijavio suprugin nestanak, sve pod izgovorom da načelnik nije tu i nema ko da potpiše. Takođe me policija zove i zakazuje sastanke kako bih im pružio podatke o Veroniki, međutim, kada odem do njih, oni otkazuju sastanke pod izgovorom da će me zvati. Čini mi se da niko ne shvata ozbiljno to što mi je nestala supruga, a i problem sa izdavanjem potvrde - kroz plač nam je ispričao Milan.

On kaže da se za pomoć za izdavanje potvrde obratio zaštitniku građana u Novom Sadu, koji je policiji uputio žalbu. “Dok čekam da mi se reši žalba, ostali smo bez ikakvih primanja, a pored brige za suprugu, treba da mislim i na decu. Očajan sam, ne znam kome više da se obratim za pomoć. Znajući Veroniku, pomišljam da je neko drži protiv njene volje ili... Ne prođe ni dan a da sa decom ne tražim suprugu.
Ledince smo oblepili plakatima, kao i mesto gde joj žive roditelji. Deca su potragu za majkom organizovala preko društvenih mreža, ali od nje ni traga ni glasa. Kao da je u zemlju propala - očajan je Milan, koji navodi da su on i Veronika proveli 25 godina u braku i da nije bilo nikakvih razloga da ona ode od kuće. Ukoliko neko ima informaciju o Veroniki Mirković, članovi porodice mole da ih obavesti na brojeve 061/153-61-54 i 060/136-29-62 ili da pozove policiju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP